Suriye'nin El Bab bölgesinde Türk bayrakları indirildi, Türk TIR'ları taşlandı: Gerilim tırmanıyor

Dün gece Kayseri'de küçük bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan Suriye uyruklu bir şahıs, halk tarafından yabancı uyruklu vatandaşlara yönelik şiddete yol açmış ve Kayseri'de sıcak saatler yaşanmıştı. Bu olayın yankıları Suriye'de de hissedildi ve orada yaşayan Türk vatandaşları da saldırıya uğradı. Türk bayrakları yerinden indirildi.

Suriye'nin El Bab bölgesinde Türk bayrakları indirildi, Türk TIR'ları taşlandı: Gerilim tırmanıyor
Yayınlanma:

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde yaşanan olayda, 7 yaşındaki yabancı uyruklu bir çocuk, Suriye uyruklu bir kişi tarafından istismar edildi. Olayın ardından mahalle sakinleri galeyana geldi ve şüpheliyi yakalamak için sokaklara döküldü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Suriyelilerin yoğun yaşadığı mahallede bazı dükkânlar ateşe verildi ve çok sayıda kişi yaralandı. Güvenlik güçleri alarma geçti.

Bu olayın ardından Suriye'de gerilim tırmandı ve Türk vatandaşlarına yönelik saldırılar başladı. El Bab bölgesinde güvenlik güçleri alarm durumuna geçti ve Türkiye'den gelen TIR'lara yönelik saldırılar başladı. Azez kasabasında bulunan PTT'nin Türk çalışanları ofislerden çıkarıldı ve PTT binası kapatıldı. Ayrıca, Türkiye'den gelen sebze ve meyve TIR'ları da saldırıya uğradı. Azez bölgesinde bir Türk TIR'ı durdurularak taşlandı.

Suriye'de harekat bölgelerine elektrik sağlayan dağıtım şirketi ve Türkiye tarafından desteklenen SMO grubu Kuzey Fırtınası Tugayı'nın askeri karargahından Türk bayrağı indirildi. Öte yandan Afrin'de Suriye güvenlik güçleri, göstericileri dağıtmak için silah kullandı.

Bu olaylar, iki ülke arasında ciddi bir gerilime ve güvenlik endişelerine neden olurken sosyal medyada Suriye politikası ve yaşanan gelişmelere büyük tepki var.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.