Tacizci suç makineleri serbest bırakıldı: Şikayetçi olunmamış!

İstanbul Beyoğlu'nda, sokakta yürüyen bir kadını taciz eden ve geçmişte çeşitli suçlara karışmış olan S.T. ve Ö.K. isimli iki erkek, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Taciz olayının ardından şüphelilerin serbest kalması, kamuoyunda tepkiyle karşılandı.

Tacizci suç makineleri serbest bırakıldı: Şikayetçi olunmamış!
Yayınlanma:

Olay, 24 Eylül 2024 tarihinde Beyoğlu'nun yoğun bölgelerinden biri olan Şehit Muhtar Mahallesi'nde yaşandı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine güven timleri ekipleri, iki erkeğin taşkınlık yaptığı bilgisini aldı ve olay yerine intikal etti. Yapılan incelemeler sonucunda, S.T. ve Ö.K.'nin yürüyüş halindeki İ.Ş. isimli kadını taciz ettiği ortaya çıktı. Kadın, tacizcilerin bacağına dokunduğunu ve kendisini zorla öptüklerini belirterek durumu polise bildirdi. Korkarak Nevizade Sokağı'na kaçan İ.Ş., polise verdiği ifadesinde yaşadığı dehşeti detaylandırdı.

GEÇMİŞLERİ SUÇ DOSYALARIYLA DOLU

Kadının şikayeti üzerine, polis ekipleri S.T. ve Ö.K.'yi gözaltına aldı. Ancak, emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheliler kadının şikayetini geri çekmesiyle serbest bırakıldı. Şüphelilerin daha önce "cinsel saldırı", "kasten yaralama", "mukavemet", "gasp" ve "otomobilden hırsızlık" gibi çok sayıda suç kaydına sahip oldukları ortaya çıktı.

KAMUOYUNDA TEPKİ

Suç dosyaları kabarık olan şahısların serbest bırakılması, taciz mağdurlarının güvenliği ve adalet sistemiyle ilgili ciddi tartışmalar yarattı. Kadın hakları savunucuları, bu tür olayların tekrarlanmasını önlemek için daha sert önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.