Tahir Elçi kimdir?

Tahir Elçi birçok kişi tarafından merak edilip araştırılıyor. Peki, Tahir Elçi kimdir? İşte detaylar...

Tahir Elçi kimdir?
Yayınlanma:

Tahir Elçi, 1966 yılında Cizre, Şırnak'ta doğdu. Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun olduktan sonra on beş yıl Türkçe öğretmenliği yaptı. 2001 yılında Diyarbakır Barosu'na üye oldu ve kısa sürede Türkiye'nin önde gelen insan hakları aktivistlerinden biri haline geldi.

Elçi, İnsan Hakları Derneği (İHD) üyesi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) kurucularından ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) İnsan Hakları Merkezi Bilim Danışma Kurulu üyesiydi. 2012 yılında Diyarbakır Barosu Başkanlığı'na seçildi ve iki dönem bu görevi sürdürdü.

BASIN AÇIKLAMASINDA SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADI

te.jpg

Elçi, Türkiye'nin insan hakları ihlallerine karşı verdiği mücadeleyle tanınıyordu. Özellikle Kürt sorununun barışçıl çözümü için yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyordu. Elçi, 28 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaptığı bir basın açıklamasında silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Elçi'nin ölümünün ardından Türkiye'de ve dünyada geniş bir yankı uyandı. Elçi'nin öldürülmesi, Türkiye'deki insan hakları ihlallerine karşı mücadelenin sembol isimlerinden birinin kaybı olarak kabul edildi.

Elçi'nin ölümünün ardından Diyarbakır Barosu, Elçi'nin anısını yaşatmak için "Tahir Elçi İnsan Hakları ve Demokrasi Vakfı" kurdu. Vakıf, Elçi'nin insan hakları mücadelesini sürdürmek ve Türkiye'de demokrasinin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla çeşitli çalışmalar yürütüyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.