Taksi durağına gizemli telefon: Kaçın, durakta bomba var

Zonguldak’ta bir taksi durağına gizli numaradan yapılan bomba ihbarı, büyük paniğe neden oldu ancak ihbarın asılsız olduğu belirlendi.

Taksi durağına gizemli telefon: Kaçın, durakta bomba var
Yayınlanma:

Olay, akşam saatlerinde Zonguldak merkezde bulunan bir taksi durağında meydana geldi. İddiaya göre, bir kişi gizli numaradan taksi durağını arayarak “Abi kaçın duraktan, bomba var patlayacak. Canınızı kurtarın” şeklinde bir uyarıda bulundu ve telefonu kapattı. İhbarın ardından taksi şoförleri hemen polis ekiplerine haber verdi.

Polis ekipleri, ihbarı dikkate alarak olay yerine intikal etti. Güvenlik tedbirleri kapsamında, taksi durağındaki tüm araçlar ve bölge boşaltıldı. Ekipler, durağın etrafında kapsamlı bir bomba araması yaptı. Yapılan detaylı incelemenin ardından, bomba ihbarının asılsız olduğu belirlendi.

Olay sonrası açıklama yapan 30 yıllık taksi şoförü Erol Özışık, saat 23.05-23.10 civarında gelen telefonun bir çocuğa ait olduğuna benzediğini ifade etti. Özışık, “Bir telefon aldık. Telefonda 15-16 yaşlarında bir çocuğun sesi vardı. 'Abi kaçın duraktan, bomba var patlayacak. Canınızı kurtarın' dedi. Ben de 'Sen ne diyorsun?' dedim ve telefonu yanımdaki arkadaşa verdim. O da aynı şekilde ağlayarak 'Kaçın duraktan bomba var' dedi. Biz emniyeti aradık, polis ekipleri geldi ve durumu inceledi. Güvenlik amaçlı olarak taksilerimizi boşalttık. Yapılan arama taramada herhangi bir bomba bulunmadı. İhbarın asılsız olduğu ortaya çıktı. İlk defa böyle bir durumla karşılaştık” dedi.

Polis, yapılan ihbarla ilgili olarak soruşturma başlattı. Olayın ardından, ihbarın kim tarafından yapıldığını tespit etmek için çalışmalar devam ediyor. Bu tür durumların ciddiyetle ele alındığı ve güvenlik ekiplerinin her zaman tedbirli olduğu vurgulandı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.