Taksi Şoförü Özgün Karadayı: Daha iyi hizmet için yenilenen duraklar yaşam alanımız oldu

Ankara'da taksi şoförü olarak çalışan Özgün Karadayı, "Durakların yenilenmesine karşı çıkan vatandaşlar, 65 yıl boyunca 15 metrekareye tıkılmış olsalar, tuvaletleri bile olmasa, oraya kira verirler miydi?" diyerek durakların yenilenmesine karşı çıkan vatandaşlara sitem etti.

Taksi Şoförü Özgün Karadayı: Daha iyi hizmet için yenilenen duraklar yaşam alanımız oldu
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

13 yıldır Başkent Ankara'da taksi şoförlüğü yapan Özgün Karadayı, taksi duraklarının ve hizmetlerinin zamanla nasıl geliştiğini anadolugazete.com.tr’ye anlattı.

Özgün Karadayı, taksici hizmetlerinin eskisine kıyasla çok daha konforlu hale geldiğini belirtti. Karadayı, "Eskiden mutfağımız ve tuvaletimiz yoktu. Artık biz de daha konforlu, daha rahat bir şekilde hizmet verebiliyoruz. Yenilenen duraklar artık bizim gerçek anlamda yaşam alanımız oldu." dedi.

"ESKİ DURAĞIMIZ 15 METREKAREYDİ"

24 saat hizmet bekleyen vatandaşlar için ve taksiciler için durakların önemine dikkat çeken Karadayı, "Gece açık yer bulmak zor. Vatandaş açısından da iyi oldu. Bizler de yemeğimizi kendimiz yapabiliyoruz. Eski durağımız çok küçüktü, sığamıyorduk. 60 kişi çalışıyor bu durakta. Eski durağımız 15 metrekarelik bir alandan oluşuyordu, şu an 45 metrekarelik bir alanda çalışıyoruz." diye konuştu.

1.jpg

Belediye tarafından yenilenen durakların önemine vurgu yapan Karadayı, 65 yıldır kira ödediklerini ve ilk defa bir hizmet aldıklarını söyledi. Karadayı, "Durakların yenilenmesine karşı çıkan vatandaşlar, 65 yıl boyunca 15 metrekareye tıkılmış olsalar, tuvaletleri bile olmasa, oraya kira verirler miydi?" diye sordu.

1-1.jpg

Karadayı, taksici esnafının birçok mali yükümlülükle karşı karşıya olduğunu hatırlatarak, "Biz hem şoförler odasına hem de cemiyete aidat ödüyoruz. Taksi levhalarına bile para ödüyoruz." şeklinde konuştu.

"PANDEMİ BİTTİ HER ŞEY ESKİYE DÖNDÜ"

Pandemi döneminde taksicilerin rolüne de değinen Karadayı, "Pandemi olunca kendi özel aracıyla hastaneye gidemeyen vatandaşlar taksi kullandı. Bizim ailemiz yok gibi hizmet ettik. Pandemi dönemi bitti, her şey eskiye döndü, insanlar bu dönemleri çok çabuk unuttu. Bir taksi durağının yenilenmesine bu kadar karşı çıkılmamalı." diyerek, bu dönemde gösterdikleri özveriye dikkati çekti.

Yeni durakların hijyen ve konfor açısından avantajlarını anlatan Karadayı, durakların vatandaşlara daha iyi hizmet sunabildiğini belirtti. Karadayı, "Müşterilerimiz geldiğinde taksiyi beklerken oturup diledikleri şekilde bekleyebilirler. Hava yağmurlu ya da kar yağsa da burada dinlenebilirler. Hepimiz rahatça oturabiliriz." dedi.

1-2.jpg

"TURİSTLER ŞAŞIRIYOR"

Durakların modernizasyonunun yabancı turistlerin de dikkatini çektiğini belirten Karadayı, "Kocatepe Camii'yi ziyarete gelen Japonlar ya da başka turistler, durağa bakıyor, inanamıyorlar. Yani bu duraklar bu kadar gelişmiş. Dışarıdan gelenler de inanamıyor." ifadelerine yer verdi.

Özgün Karadayı, son olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a da hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.