Taksici Oğuz Erge'nin katili için istenen ceza belli oldu

İzmir'in Gaziemir ilçesinde, aracına bindiği taksi şoförünü silahla öldüren Delil Aysal'a karşı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Taksici Oğuz Erge'nin katili için istenen ceza belli oldu
Yayınlanma:

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, cinayetin detayları, sanığın savunması ve taksideki güvenlik kamerası tarafından kaydedilen diyalog da yer aldı. Sanık Delil Aysal'ın ifadesinde, ailesiyle yaşadığı sorunlardan dolayı sıkıntı içinde olduğunu belirttiği ve intihar etmek için dışarı çıktığını ifade ettiği aktarıldı. Aysal ayrıca, olay sırasında kullandığı silahı kimden aldığını hatırlamadığını ve taksi ücretini kredi kartıyla ödemek istediğini ancak taksicinin pos cihazının şarjının bittiğini söylemesi üzerine ücreti daha sonra ödemeyi teklif ettiğini ancak taksicinin "şimdi ödemen gerekiyor" dediğini ileri sürdü.

Aysal, cinayeti bir anlık sinirle işlediğini, daha sonra pişmanlık duyarak geri döndüğünü ve taksi şoförünün kızına durumu anlattığını ifade etti. Taksideki telefonu ve kablosuz kulaklığı aldığını belirten Aysal, cinayet sırasında maskeli olduğunu ve delilleri ortadan kaldırmak için kovanları topladığını söyledi.

Ölen taksi şoförü Oğuz Erge'nin kızının ifadesinde ise, babasının kullandığı telefondan arama geldiğini, telefona tanımadığı bir erkeğin babasının durumunu anlattığı ve yardım çağrısında bulunduğunu aktardığı belirtildi.

Cumhuriyet savcısının cinayete ilişkin değerlendirmesinde, Aysal'ın suç tarihinde tanınmamasını engellemek amacıyla başını kapüşonla kapatarak ve yüzünü maskeli olarak cinayeti işlediği belirtildi. Ruhsatsız bir tabanca kullanarak Erge'ye ateş edildiği ve maktulün savunmasız olduğu bir durumda olduğu ifade edilerek, "Bu şekilde, şüphelinin nitelikli adam öldürme, nitelikli yağma ve ruhsatsız silah taşıma suçlarını işlediği anlaşılmaktadır" denildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.