Taksiciler ölümle burun buruna: Taksicilerin can güvenliği için ne yapılabilir?

Türkiye'de taksi krizi devam ederken taksicilere karşı şiddet olayları da artarak gündeme düşmeye devam ediyor.

Taksiciler ölümle burun buruna: Taksicilerin can güvenliği için ne yapılabilir?
Yayınlanma:

Türkiye'de 'taksi problemi' devam ediyor. Taksiciler ve uygulama bazlı ulaşım sağlayan 'uber' benzeri araçlar arasında yaşananların yanı sıra vatandaşların taksicilerden şikayetleri de uzun süre gündemi meşgul etti.

Tüm bunların yanında bir de taksicilerin maruz kaldığı şiddet olayları son dönemde gündemde yerini aldı. Birçok taksicinin farklı nedenlerle şiddete maruz kalması son dönemde toplumda üzüntü ve şaşkınlıkla karşılanıyor.

Türkiye'de farklı şehirlerde gerçekleşen şiddet olaylarında taksiciler öldürülüyor, yaralanıyor, darp ediliyor.

'Taksicilerin maruz kaldığı şiddet' başlığı özelinde en dikkat çeken ve Türkiye'nin yüreğini dağlayan olay ''soğukta üşümesin'' diye taksiye aldığı şahıs tarafından öldürülen taksici şoförü Oğuz Erge cinayeti...

ÜŞÜMESİN DİYE ARACINA ALDI CANINDAN OLDU

İzmir'in Gaziemir ilçesinde, taksi şoförü Oğuz Erge, aracına aldığı yolcu tarafından silahla yaralanarak gasp edildi. Olay, gece saat 03.30 sıralarında Buca Gediz Mahallesi'nde başladı ve Gaziemir Belediyesi yakınlarında son buldu.

Taksi şoförü Oğuz Erge, gece saatlerinde kapüşon ve cerrahi maske takan bir kişiyi aracına aldı. Yolcu, Gaziemir'e gitmek istediğini belirtti. Araç, Gaziemir Belediyesi yakınlarına vardığında, arka koltukta oturan yolcu D.A. aniden tabancasını çıkararak üç el ateş etti. Oğuz Erge, saldırı sonucu ağır yaralandı. Şüpheli, Erge'nin üzerindeki ve araçtaki para ve eşyayı alarak hızla olay yerinden kaçtı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı taksi şoförü Oğuz Erge, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Erge'nin evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi. Taksici Oğuz Erge olay sonrası hayatını kaybetti...

20 GÜN ÖNCE BABA OLMUŞTU: 20 YERİNDEN BIÇAKLANDI!

30 yaşındaki Yunus Yüksel, Mudanya ilçesinde 16 T 4225 plakalı aracıyla taksicilik yaparken, Eskişehir'e gitmek isteyen biri kadın iki yolcu aldı. Eskişehir'e gidip dönen iki kişi, ilçeye bağlı Çepni Mahallesi'nde inmek istediklerini belirtti.

Yunus Yüksel, Çepni Mahallesi'ne geldiği sırada erkek yolcunun bıçaklı saldırısına maruz kaldı.

Yaklaşık 20 bıçak darbesiyle yaralanan taksici baygınlık geçirdi. Şüpheli, taksiciyle birlikte taksiyi şehir merkezindeki bir ara sokağa bırakıp kaçtı.

ANKARA'DA TAKSİCİYE SATIRLI SALDIRI: PARMAĞINDAN OLDU!

Ankara Çankaya'da gece saatlerinde bir taksi şoförü ve başka bir sürücü arasında çıkan tartışmada sürücü taksi şoförüne satırla saldırdı. Saldırıda taksi şoförünün parmağı koptu.

SARIYER’DE TAKSİCİ YAŞAR YANIKYÜREK BIÇAKLANARAK ÖLDÜRÜLDÜ

İstanbul'un Sarıyer ilçesi Tarabya Mahallesi'nde, taksici Yaşar Yanıkyürek, aracı gasp edildikten sonra 5 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Olay 16 Nisan saat 16.30 sıralarında Pamuk Sokak'ta meydana geldi. Cinayeti işlediği belirlenen yabancı uyruklu Y.B.G., polis ekipleri tarafından yakalandı.

Mahkeme başkanı ise saldırganın cezasının belli olmasının ardından "Ölüyü geri getirmez. Allah gani gani rahmet eylesin" ifadelerini kullandı.

"ARTIK TAKSİCİLER BİZE GÜVENMİYOR"

Konya'da bir müşteri taksi şoförüne saldırdı. Bıçakla ve yumrukla taksi şoförüne saldıran şahıs ''Taksiciler bize artık güvenmiyor'' diyerek taksici Ali Osman Gezginç'i bıçak darbesiyle göğsünden yaralandı.

Yaralandıktan sonra taksicinin araçtan inmesine de izin vermeyen şahıslar taksicinin aracı sürmeye devam etmesini söyledi. Cep telefonundan taksici grubuna canlı konum atan taksici Gezginç bu sayede saldırganlardan kurtuldu. Saldırgan ise kısa sürede polis tarafından yakalandı.

bicak.jpg

"EVDE ÇOCUKLARIM BEKLİYOR, NEREDE İNMEK İSTİYORSANIZ ORADA BIRAKAYIM SİZİ"

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesi Atıcılar Mahallesi'nde meydana gelen olayda, taksi şoförü H.T. (40), aracına aldığı yolcu tarafından darp edildi. Olay, 16 T 0155 plakalı taksinin yolcuyu farklı mahallelerde gezdirmesi sırasında yaşandı.

İddiaya göre, H.T. taksisine binen yolcu, bir süre farklı mahallelerde dolaşıp çeşitli kişilerden bir şeyler aldı. Yolculuk boyunca belirli noktalarda durup bir şeyler alan yolcu, daha sonra taksiye dönerek "Bir mahalleye daha gideceğiz" dedi. Durumdan şüphelenen H.T., "Evde çocuklarım bekliyor, nerede inmek istiyorsanız orada bırakayım sizi" diyerek yolcuya yöneltti.

Bu sözler üzerine sinirlenen yolcu, "Taksimetre çalışıyor, istediğim yere götürürüm" cevabını verdi. Tartışmanın alevlenmesiyle yolcu, taksi şoförüne araç içinde fiziksel saldırıda bulundu. Saldırgan daha sonra araçtan inerek taksi şoförüne de "İn aşağı" diye bağırdı. Panikleyen H.T., olay yerinden hızla uzaklaştı.

KAYIP İLANI VERİLEN TAKSİCİ ÖLÜ BULUNDU

Kastamonu'da taksi şoförü Akif Eymür'ün kaybolmasının ardından başlatılan arama çalışmaları acı bir sonla sonuçlandı. Eymür, ormanlık alanda ateşli silahla vurulmuş halde ölü bulundu.

Taksi şoförü Akif Eymür, 11.00'den itibaren yakınları tarafından haber alınamayınca, ailesi durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbarın ardından Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kayıp taksi şoförünü bulmak için geniş çaplı bir arama çalışması başlattı.

Yapılan yoğun arama çalışmaları sonucu, Eymür'ün kullandığı 37 T 6508 plakalı ticari taksi, Araç ilçesine bağlı Toygaören köyü yakınlarındaki ormanlık alanda tespit edildi. Ekiplerin çevrede yaptığı detaylı araştırma sonucunda, Eymür'ün cesedi, aracının bulunduğu yerden yaklaşık 500 metre uzaklıkta ormanlık alanda ateşli silahla vurulmuş halde bulundu.

ÇÖZÜM İÇİN NE YAPILABİLİR?

Kamuoyunda taksicilerin yaşadığı olayları en aza indirmek için konuşulan en olağan önlem 'kabin' önlemi. Taksici ve yolcu arasındaki bağlantıyı en aza indiren bu yöntemin tüm taksilere uygulanması isteniyor. Bazı Avrupa ülkelerinde yıllardır kullanılan bu yöntem, taksicilerin maruz kaldığı şiddet ve talihsiz durumların önüne geçebilir.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.