Tanju Özcan kimdir? Tanju Özcan nereli? Tanju Özcan kaç yaşında? Tanju Özcan evli mi?

Tanju Özcan, birçok kişi tarafından merak ediliyor. Tanju Özcan kimdir? Tanju Özcan nereli? Tanju Özcan kaç yaşında? Tanju Özcan evli mi? İşte detaylar…

Tanju Özcan kimdir? Tanju Özcan nereli? Tanju Özcan kaç yaşında? Tanju Özcan evli mi?
Yayınlanma:
Güncelleme:

Tanju Özcan, 12 Aralık 1973'te Bolu'da dünyaya geldi. Evli ve bir çocuk babası olan Özcan, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olup serbest avukatlık yapmıştır. Siyasi kariyerine Bolu Belediyesi Meclis Üyeliği, Bolu Spor Yöneticiliği gibi görevlerle başlamıştır. Ayrıca CHP Bolu Merkez İlçe Başkanlığı ve CHP Bolu İl Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunmuştur.

vmdj6-uyeewctmlopc7ilw.webp

Tanju Özcan, 2009 yerel seçimlerinde CHP'den Bolu Belediye Başkan Adayı olmuştur. 22 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili olarak seçilmiş ve 24. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi olmuştur. Ayrıca 24. dönemde TBMM İçişleri Komisyonu Üyeliği ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeliği gibi görevleri üstlenmiştir.

1052367352-0-104-2000-1229-1920x0-8-vuxy.jpg

Tanju Özcan, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP'den Bolu İli Belediye Başkan adayı olmuştur. Ancak siyasi kariyerinde yaşanan bazı olaylar nedeniyle CHP'den geçici olarak ihraç edilmiştir. İhraç talebine karşı savunmasını yapmış, ancak Parti Yüksek Disiplin Kurulu tarafından 1 yıl geçici parti üyeliğinden çıkarılmasına karar verilmiştir. Daha sonra sosyal medya üzerinden CHP'ye dönme sinyalleri vermiş, 13 Haziran 2023 tarihinde tekrar CHP üyesi olmuştur. Ancak 22 Haziran'da CHP'den kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmiştir.

İlgili Haberler
 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.