Tarhana çorbası gururlandırdı: Artık Guinness Rekorlar Kitabı'nda!
Uşak’ta bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Uşak Tarhana Festivali, 30 bin 292 litre tarhana çorbası pişirilerek Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Uşak Belediyesi tarafından organize edilen festival, Yeşil Karaağaç Mesire ve Piknik Alanı'nda gerçekleştirildi.
Festival alanında kurulan dev kazanda 33 aşçı, sabah saatlerinden itibaren tarhana çorbasının yapımına başladı. Dev kazan kapağı, alana kurulan vinç yardımıyla açılıp kapatıldı. Yoğun hazırlıklar sonrasında, yaklaşık 6 saat süren pişirme süreci başladı.
GUİNNESS DENETİMİ VE REKOR AÇIKLAMASI
Guinness World Records Türkiye Hakemi ve Temsilcisi Şeyda Subaşı Gemici ve ekibi, pişirilen çorbanın gerekli ölçümlerini ve denetimlerini titizlikle gerçekleştirdi. Ölçümler tamamlandıktan sonra sahnede sonucu açıklayan Gemici, Uşak Belediyesi’nin uluslararası kurallara uygun şekilde rekoru kırdığını belirtti. Daha önceki rekorun 26 bin 658 litre ile Hollanda'da olduğunu açıklayan Gemici, yeni rekorun 30 bin 292 litre tarhana çorbası ile Uşak Belediyesi’ne ait olduğunu duyurdu. Rekor belgesi, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’a takdim edildi.
BAŞKAN ÖZKAN YALIM’DAN TEŞEKKÜR VE KUTLAMA
Rekorun sahibi olan Uşak Belediyesi adına konuşan Başkan Özkan Yalım, tarhana çorbasının yapımında emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür etti. Yalım, "Amacımız kesinlikle Uşak'ı tanıtmak. En büyük uhdem olan Uşak'ı tanıtmaya devam edeceğiz. İkinci amacımız ise Uşak'ın sembolü olan tarhanayı daha iyi tanıtmak. Artık dünya rekortmeni, dünyanın en büyük kazanında pişen tarhananın sahibiyiz. Bu kazanda 30 bin 292 litre tarhanayı oluşturan, 2 bin 200 litre tarhanayı veren Uşak'taki tarhana üreticilerinin hepsinin kesesine bereket. Hepsinden Allah razı olsun, hepsinin emeğine sağlık." dedi.
UŞAK TARHANA FESTİVALİ İLE DÜNYA GÜNDEMİNDE
Festival, Uşak’ın tanıtımı ve tarhana çorbasının dünya çapında bilinirliğinin artması adına büyük bir başarıya imza attı. Yerel üreticilerden gelen destek ve katılım, Uşak’ın kültürel mirasının ve gastronomi değerlerinin uluslararası platformda tanınmasına katkıda bulundu. Uşak Belediyesi, bu başarı ile şehrin adını ve tarhana çorbasını dünya sahnesine taşımış oldu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.