Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: ''23,5 ton kaçak av ürününe el konuldu''

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelinde su ürünleri avcılığında kaçak faaliyetleri önlemeye yönelik son 1 haftada büyük çaplı denetimlerin yapıldığını açıkladı. Bakan Yumaklı'nın verdiği bilgilere göre, denizlerde ve iç sularda toplam 7 bin 535 denetim gerçekleştirildi ve bu denetimler sonucunda 23,5 ton kaçak av ürününe el konuldu.

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: ''23,5 ton kaçak av ürününe el konuldu''
Yayınlanma:

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yasa dışı avcılıkla mücadele kapsamında yıl boyunca devam eden rutin denetimlere ek olarak, son hafta içinde ülke genelinde 81 ilde çapraz ve eş zamanlı denetimler yapıldığını vurguladı. Denetimlerin denizlerden karaya, balıkçı gemilerinden perakende satış noktalarına kadar geniş bir yelpazeyi kapsadığını belirten Bakan Yumaklı, 89 kişi ve iş yerine idari para cezası uygulandığını aktardı.

''26 MİLYON 992 BİN 273 TL İDARİ PARA CEZASI KESİLDİ''

Bakan Yumaklı, bu yılın başından itibaren toplamda 79 bin denetim yapıldığını ve bu denetimlerde 187 ton kaçak av ürününe el konulduğunu ifade etti. Ayrıca, yasa dışı avcılık yapan bin 544 kişi ve iş yerine toplamda 26 milyon 992 bin 273 TL idari para cezası kesildiğini ve 25 gemi ile 854 muhtelif av aracına el konularak kamuya devredildiğini belirtti.

Yumaklı, doğal kaynakların sürdürülebilirliği ve ekosistemin korunmasının önemine vurgu yaparak, denetimlerin av yasağı dönemi dahil olmak üzere kararlılıkla devam edeceğini dile getirdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.