Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan gıda okuryazarlığı için yeni protokol

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tüketicilerin gıda konusundaki bilgilerini doğru kullanarak kamusal denetim yapabilmesinin, kaynak kaybını önleyeceğini ve spekülasyonların önüne geçeceğini belirtti.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan gıda okuryazarlığı için yeni protokol
Yayınlanma:

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Yumaklı'nın katıldığı törende, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) arasında "Gıda Okuryazarlığı Protokolü" imzalandı. Protokol, Bakanlık adına Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Ersin Dilber, TGDF adına ise Başkan Demir Şarman tarafından imzalandı.

Bu protokol ile gıda sektöründe bilgi kirliliğinin önlenmesi, gıda okuryazarlığının artırılması ve gıda ve beslenme konularında doğru ve güvenilir bilgilendirme yapılması amaçlanıyor. Ayrıca, ortak çalışma alanlarının belirlenmesi ve çalışma programlarının oluşturulması hedefleniyor.

Törende konuşan Bakan Yumaklı, gıda konusunda en büyük denetçinin tüketici olduğunu vurguladı. Tüketicilere doğru bilgi sunmanın Bakanlığın görevi olduğunu belirten Yumaklı, "Tüketicilerimizin gıda konusunu doğru okuyup kamusal denetimi yapabiliyor olması kaynak kaybını önleyecek ve spekülasyonların önüne geçecektir." dedi.

Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Dilber, gıda güvenilirliği konusundaki bilgi kirliliği ve dezenformasyonla mücadelede TGDF ile birlikte çalıştıklarını ifade etti. TGDF Başkanı Şarman ise gıda okuryazarlığını artırarak dezenformasyonla mücadele edebileceklerini belirtti. Şarman, "Gıda güvenilirliği olmadan sağlıklı beslenme, gıda sanayisinin gelişmesi ve ülkedeki sürdürülebilir kalkınma mümkün değildir. Bu değer zincirinde üretici, kamu düzenleyicisi ve tüketiciler birlikte çalışmalıdır. Bakanlığımızın bu çalışmalarını yoğun destekliyoruz ve daha fazla katkı vermeye hazırız." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.