Tarımda Çalıştayı Ankara’da

3. Ar-Ge ve İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’ni 17-18 Ekim tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirmeyi planlayan MMG, zirvenin ön çalıştaylarından I. Gıda ve Tarımda Yenilik Çalıştayı’nı, Ankara’da düzenlemeye hazırlanıyor.

Tarımda Çalıştayı Ankara’da
Yayınlanma:
Güncelleme:

3. Ar-Ge ve İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’ni 17-18 Ekim tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirmeyi planlayan MMG, zirvenin ön çalıştaylarından I. Gıda ve Tarımda Yenilik Çalıştayı’nı, Ankara’da düzenlemeye hazırlanıyor. Çalıştay, Türkiye’de tarımın durumu, tarımda yapılması gerekenler ve tarımın geleceği konularında oldukça önemli bir buluşma olacak.

KONUNUN UZMANLARI SEMİNERLER VERECEK

Çeşitli konularda akademik ve araştırma niteliğinde 30’a yakın yayını ve çalışması bulunan, yurtiçi ve yurtdışında çeşitli tarımsal konularda (ağırlıklı olarak tarımsal ticaret, AB Uyum) seminer ve konferanslar veren TAGEM (Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü) Genel Müdürü H. Gazi Kaya; kamu, özel sektör ve üniversiteler Ar-Ge ve inovasyon işbirliği konularında açıklamalarda bulunacak. Ulusal ve uluslararası alanda 70 civarında yayın ve makalesi olan, 10’un üzerinde projede yer alan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ufuk Türker, Tarım 4.0; akıllı tarım ve tarımda dijitalleşme konularına değinecek. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Kafkas, biyoteknoloji ve tarımda yenilik fırsatları hakkında bilgi verecek.

ÜSZ DÜZEY KATILIM

Çalıştay; T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hasan Özlü’nün yöneticisi olduğu “Tarımsal Girdilerin Millileştirilmesi ve Ticarileştirilmesi” konulu panel ile programını kapatacak. Panelde; Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Davut Keleş, Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesrin Yıldız, Türkiye'nin ilk yerli traktör fabrikası Tümosan (Türk Motor Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi) Genel Müdürü Kurtuluş Öğün, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcısı Özgür Güven ve Agrobay Seracılık Yönetim Kurulu Üyesi Arzu Şentürk yer alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.