Tarımsal desteğe düzenleme: Resmi Gazete'de yayımlandı!

Resmi Gazete’de yayımlanan bir uygulama tebliği, tarımsal üretimi desteklemek amacıyla önemli düzenlemeler içeriyor. "Tarımsal Üretime Dair Faiz/Kar Payı Destekli Yatırım ve İşletme Kredisi/Finansmanı Kullandırılmasına İlişkin Uygulama Esasları Tebliği" kapsamında, üreticilere çeşitli alanlarda destekler sunulacak.

Tarımsal desteğe düzenleme: Resmi Gazete'de yayımlandı!
Yayınlanma:

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, tarımsal üretimde faaliyet gösterenler, 300 bin TL'ye kadar yüzde 100 faiz indirimli krediden faydalanabilecek. Bu kredinin yüzde 70'i tarımsal girdiler için ayni olarak kullanılabilecekken, yüzde 30'u nakit olarak elde edilebilecek.

Üretim planlaması yapan üreticiler yüzde 20, "Tip Sözleşmeler" kapsamında sözleşmeli üretim yapanlar ise yüzde 15 ilave faiz/kar payı indiriminden yararlanabilecek.

Hastalıktan arındırılmış işletmelere yönelik sağlık sertifikasına sahip olanlar ve bu sertifikayı alacak hayvancılık işletmeleri yüzde 70 ila 100 arasında faiz/kar payı indiriminden yararlanabilecek.

Ayrıca, yeni seralar, kapalı bitkisel üretim birimleri, mantar üretim tesisleri ve meyve bahçeleri için uygunluk belgesiyle kredi kullanımı sağlanacak.

''ÇİFTÇİLERİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ''

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal üretimin sürdürülebilirliği ve gıda arz güvenliği için bu desteklerin önemine vurgu yaptı. Yumaklı, “Tarımsal üretimde dünya liderlerinden biri olarak, çiftçilerimizin ve üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Bakan Yumaklı, planlı üretimin desteklenmesinin tarımsal desteklerin önemli bir parçası olduğunu belirterek, "Üretimde yeni rekorlar kırarak gıda arz güvenliğimizi sağlamayı ve tarımsal ihracatımızı artırmayı amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.