Tasarruf tedbirleri MEB'e de yansıdı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yaz tatiline az bir zaman kala okullarda düzenlenecek mezuniyet törenleriyle ilgili önemli bir karar aldı. Yeni genelgeyle birlikte, MEB, bu özel günün kutlamalarında israftan ve gösterişten kaçınarak, milli değerlere uygun ve ailelerin onayı ile gerçekleşmesini amaçlıyor.

Tasarruf tedbirleri MEB'e de yansıdı!
Yayınlanma:

MEB'in genelgesine göre, mezuniyet etkinlikleri millî, manevi, ahlaki ve kültürel değerlere uygun olarak düzenlenecek. Törenlerde şatafata izin verilmeyecek ve etkinlikler için önceden veli izni alınacak. Öğrencilerin yaş ve gelişim seviyelerine uygun kutlamalar düzenlenecek, özellikle okul öncesi ve ilköğretim kademelerinde bu hususa özel bir önem verilecek.

ÖĞRETMENLER VE VELİLERLE İŞ BİRLİĞİ YAPILACAK

MEB'in aldığı karar doğrultusunda, öğrencilerin her türlü zararlı alışkanlıklardan korunması ve israftan kaçınılması için okul yönetimince öğretmenler ve velilerle iş birliği yapılacak. Etkinlikler sırasında olumsuz davranışlar ve aşırılıklardan kaçınılması için gerekli tedbirler alınacak.

OKUL DIŞINDAKİ MEKANLARDA ETKİNLİKLER YAPILMAYACAK

MEB'in genelgesinde ayrıca, okul dışındaki mekânlarda mezuniyet aktiviteleri gerçekleştirilmeyeceği vurgulanıyor. Okul veya kurumlar tarafından planlanan etkinlikler, il ya da ilçe millî eğitim müdürlüklerinden onay alınarak gerçekleştirilecek. Bu etkinlikler, okul kültürünü geliştirici, öğrenci merkezli ve okul çalışanları arasında birlik ve bütünleşmeyi sağlayıcı nitelikte olacak şekilde düzenlenecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.