Tatil sona erdi trafik çilesi yeniden başladı

9 günlük Kurban Bayramı tatili dönüşü Ankara’da trafik yoğunluğunu arttırdı.

Tatil sona erdi trafik çilesi yeniden başladı
Yayınlanma:
Güncelleme:

9 günlük Kurban Bayramı tatili dönüşü Ankara’da trafik yoğunluğunu arttırdı. Köylerinde kurbanlarını kesen ve tatil beldelerinin yolunu tutan Ankaralıların geri dönüşüyle Başkent’te özellikle Kızılay-Sıhhiye yönünün tek şeride düşmesi üzerine bu bölgede trafik kaosu sürücülere zor anlar yaşattı.

Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen Ankaralılar tatil beldeleri ve memleketlerinin yolunu tuttu ve başkent trafiği rahatladı. Tatilin son günlerinde dönüşe başlayan Ankaralılar özellikle çevreyolunda trafiğe takıldı. Şehir içinde de bayramda boş kalan caddelerde araç trafiği oluştu. Başkentte kalan Ankaralılar bayram tatilini sakin geçirdi. Trafiğe takılmadan istedikleri yerlere çok kısa sürede ulaşan vatandaşlar piknik alanları ve AVM'lere akın etti. Bayram dolayısıyla memleketlerine giden ve tatile çıkan vatandaşların ardından normal zamanda sabah ve akşam saatlerinde yoğun trafik sebebiyle zor anlar yaşanan Konya, Eskişehir, İstanbul ve Samsun yolunda sakinlik yaşandı.

ELMADAĞ’DA TRAFİK YOĞUNLUĞU ARTTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tatile giden vatandaşlardan trafikte dikkatli olmasını isterken, dönüş trafiğinde yoğunluk yaşanmaması için son güne kalınmadan dönüş yapılmasını istedi. Bakanlar Kurulu kararıyla 9 güne çıkarılan Kurban Bayramı tatili dönüşleri başladı. Tatilin girmesiyle rahatlayan Ankara trafiği yeniden hareketlendi. Kırıkkale Elmadağ yolunda ve Akıncılar gişelerinde uzun araç kuyrukları oluştu. Ağustos sıcağında trafiğe çıkmak istemeyen sürücülerin dönüş için gece yolcuğunu tercih ettiği gözlemlendi. Elmadağ'da özellikle öğleden sonra trafik yoğunluğu arttı. Trafik ekipleri, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için tedbirlerini artırdı.

KIZILAY TEK YÖN

Ankara’da özellikle Kızılay civarında başta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin önündeki Akay Kavşağı’nda yaşanan su baskınlarının önüne geçmek için başlatılan ve 45 gün sürecek olan atık su hattı hem de yağmur suyu hattı döşenecek olmasından dolayı Kızılay-Sıhhiye yönünün tek yön olarak trafiğe kapatılmasından habersiz olan Ankaralılar büyük bir sıkıntı ve kaos yaşadı. Trafik polislerinin yönlendirmesi ile Maltepe ve Necatibey yönüne yönlendirilen sürücüler durumdan rahatsız olduklarını ve Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda daha duyarlı olmasını gerektiğini ifade ettiler.

BAŞKAN MUSTAFA TUNA ÇALIŞMALARI DENETLEDİ

İlk etapta 15 noktada ve 32 kilometre uzunluğundaki alt yapı yenileme çalışmaları kapsamında ilk kazma Akay Kavşağı’nda vuruldu. Önceki gün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Atatürk Bulvarı’nın Meşrutiyet Caddesi kesişimi ile 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı arasında kalan bölümde başlatılan çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Tuna, “Bölgede herhangi bir arızaya sebebiyet vermemek için elektrik, doğalgaz, telefon gibi hatların nereden geçtiği konusunda hassas ve ince bir çalışma yapılıyor. Vatandaşlarımıza en az rahatsızlık verecek şekilde çalışmalarımız, 24 saat esasına göre en hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah herhangi bir kaza bela olmadan tamamlamış olacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.