TBB'den dolandırıcılık vakalarına karşı uyarı!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), son dönemde artan dolandırıcılık vakaları üzerine bir uyarı yayınladı. Yapılan açıklamada, özellikle yasa dışı yollarla elde edilen paraların, müşterilerin hesapları kullanılarak banka sistemleri dışına çıkarıldığına dikkat çekildi.

TBB'den dolandırıcılık vakalarına karşı uyarı!
Yayınlanma:

TBB'nin açıklamasında, dolandırıcıların artan bir şekilde müşterilere ait banka hesaplarını kiralayarak suç işledikleri belirtildi. Hesap sahiplerinin bu tür işlemlerden sorumlu tutulabilecekleri vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:

HAPİS CEZASI VERİLEBİLİR

"Banka hesapları üzerinden gerçekleştirilen işlemler, hesap sahibinin sorumluluğunda olup, bu tür durumlar hukuki ve cezai yaptırımlarla sonuçlanabilir. Banka işlemlerinde kimlik tespiti gereken durumlarda, başkasının hesabına hareket eden kişilerin bankaya yazılı olarak bildirimde bulunmaları gerekmektedir. Aksi takdirde, yasal yaptırımlar uygulanabilir."

Açıklamada ayrıca, üçüncü şahısların banka hesaplarını kullanarak nitelikli dolandırıcılık gibi suçlarla ilişkilendirilebileceği ve bu durumun hapis cezası veya adli para cezası ile sonuçlanabileceği uyarısında bulunuldu.

Son olarak, "Kişisel banka bilgilerinizi, IBAN numaralarınızı, dijital bankacılık parolalarınızı ve kart bilgilerinizi asla paylaşmamanız gerektiğini hatırlatırız. Dolandırıcılık faaliyetlerinden korunmak için daima dikkatli olunuz." denildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.