TBMM, 2024 yılında yeni düzenlemelere gidecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 2023 yılı mesaisini tamamlayarak kısa bir ara verdikten sonra, yeni yıla önemli düzenlemelerle başlamaya hazırlanıyor.

TBMM, 2024 yılında yeni düzenlemelere gidecek
Yayınlanma:

TBMM'nin 2024 gündemindeki konular arasında yer alan yargı paketi, içişleri, ekonomi ve sağlık alanlarında hayata geçirilecek düzenlemelerle Türkiye'nin önemli meselelerine çözüm getirmeyi amaçlıyor.

İlk olarak içişleriyle ilgili önemli bir adım atılacak. Yeni düzenleme ile ruhsatsız silah taşımanın caydırıcılığı artırılacak. Ruhsatsız silah taşıyanlara verilecek cezaların yükseltilmesinin yanı sıra, bu suçla ilgili tutuklama kararı alma yetkisi de genişletilecek. Ayrıca, silahın parçalarının ayrı ayrı ele geçirilmesi durumunda, bunlar birleştirilerek suç unsuru olarak değerlendirilecek.

Yargı paketi ise hukuk sistemine önemli düzenlemeler getirmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda, kanun yollarına başvuru sürelerinin artırılması ve kıdemli hukukçuların sınavsız ara buluculuk yapabilme imkanının sağlanması planlanıyor.

Ekonomiye yönelik torba teklif ise emekli aylıklarında yapılacak iyileştirmeleri içeriyor. En düşük emekli aylığının artırılması ve işverenlere sağlanan asgari ücret desteğinin yükseltilmesi ekonomik kalkınma ve sosyal refahı destekleyecek adımlar olarak öne çıkıyor.

Sağlık alanında ise üniversite hastanelerinden Sağlık Bakanlığı hastanelerine geçen öğretim üyelerinin hak kayıplarının önlenmesini hedefleyen bir düzenleme üzerinde çalışılıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.