TBMM Genel Kurulu'nda muhalefet partilerinin grup önerileri reddedildi

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP, DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin gündeme ilişkin sundukları grup önerileri kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulu'nda muhalefet partilerinin grup önerileri reddedildi
Yayınlanma:

Görüşülen öneriler arasında Saadet Partisi'nin Filistin konusuna dair önergesi, İYİ Parti'nin sanal kumarla mücadele önergesi, DEM Parti'nin kayyum atamalarıyla ilgili önergesi ve CHP'nin okullarda öğrencilere ücretsiz öğle yemeği verilmesiyle ilgili önergesi yer aldı.

Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 50 bin Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 100 bine yakın kişinin de yaralandığını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'in soykırımcı bir devlet olarak nitelendirildiği açıklamasına atıfta bulunarak, “Bu sözleri somut bir şekilde burada ispatlayalım” dedi.

İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın ise sanal kumarın gençler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Özellikle sosyal medya ve fenomenlerin etkisiyle gençlerin bu oyunlara yöneldiğini ifade eden Akalın, “Gençlerimizi hayattan koparan yasa dışı şans oyunlarına karşı ciddi bir altyapı oluşturulmalı” dedi.

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, belediyelere kayyum atanması uygulamalarını eleştirerek halkın iradesine ipotek konduğunu savundu. AK Parti Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoğlu ise, kayyum atamaları konusunda deneyimlerini aktararak, kayyum olmanın “şerefli bir görev” olduğunu belirtti.

CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş ise, Türkiye'deki 19 milyon öğrencinin eğitim aldığı okullarda, özellikle açlık sorununa dikkat çekerek, her üç öğrenciden birinin kahvaltı yapmadan okula gittiğini vurguladı. Özçağdaş, çocuklara ücretsiz öğle yemeği ve temiz su sağlanması gerektiğini belirtti.

Görüşmelerin ardından yapılan oylamada bu dört partinin grup önerileri kabul edilmedi. Ayrıca, CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız'ın, Devlet Memurları Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin önergesi de reddedildi.

TBMM Genel Kurulu'nda ayrıca, “Çocukların Şiddet, İhmal ve İstismardan Korunması” ve “Bazı Özel Sağlık Kuruluşlarında Yaşanan Bebek Ölümleri” konularıyla ilgili araştırma komisyonlarına üye seçimi yapıldı. Komisyonlar, 20 Kasım’da ilk toplantılarını yaparak başkan, başkanvekili, sözcü ve katip üye seçimini gerçekleştirecek.

Görüşmelerin ardından Kamu Başdenetçisi seçimi için oylama başladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.