TBMM, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısını şiddetle kınadı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, TUSAŞ’ın Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısını kınayan Meclis Başkanlığı tezkeresi kabul edildi.

TBMM, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısını şiddetle kınadı
Yayınlanma:

Tezkerede, bu hain saldırının arkasında emperyalist güçlerin ve karanlık odakların olduğu vurgulanarak, Türkiye'nin huzur ve istikrarını bozma çabalarının başarısız olacağı ifade edildi.

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş imzasıyla yayımlanan tezkerede, 23 Ekim 2024 tarihinde Ankara’da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) tesislerine gerçekleştirilen terör saldırısının, Türkiye’nin barış ve huzur ortamına yönelik alçakça bir girişim olduğu belirtildi. Şehitler için rahmet, yaralılar için acil şifa dilekleriyle başlayan açıklamada, saldırının amacının milli savunma sanayisi ve tam bağımsız Türkiye yolundaki kararlı yürüyüşü hedef aldığına dikkat çekildi.

Tezkerede, saldırı sonrasında milletin sergilediği metanet ve birlik duygusunun, tarihten gelen millet olma bilinciyle her türlü terörist girişimi boşa çıkaracak güçte olduğu vurgulandı. TBMM olarak terör örgütlerine ve onları destekleyenlere karşı mücadele etme kararlılığı bir kez daha ifade edilerek, ortak duruşun önemine işaret edildi.

Tezkerenin kabulüyle birlikte kararın Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.