TBMM'de fahiş fiyat artışı ve stokçuluk hakkında Kanun Teklifinin ilk üç maddesi kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarını artıran Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifinin ilk üç maddesi kabul edildi.

TBMM'de  fahiş fiyat artışı ve stokçuluk hakkında Kanun Teklifinin ilk üç maddesi kabul edildi
Yayınlanma:

Kabul edilen maddelere göre, kooperatif ve üst kuruluşları yönetim kurulu üyeleri, KOOPBİS'e geçiş sürecinde tamamlanamayan belgeler için iki defa birer yıl uzatma talep edebilecekler. Bu süreç boyunca, KOOPBİS yükümlülüğüne uymayanlar hakkında yaptırım uygulanmayacak.

Ayrıca, kooperatiflerin ana sözleşmelerini uyumlaştırmaları için öngörülen süre 2 yıl daha uzatıldı.

Teklifle, Anayasa Mahkemesi kararına uygun olarak Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'da değişiklik yapılacak. Dolu kadrolarda derece değişikliği ve boş kadrolarda sınıf, unvan ve derece değişiklikleri Rekabet Kurulu kararıyla gerçekleştirilecek.

Görüşmeler sırasında, Saadet Partisi Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank arasında kamudaki makam araçlarının kullanımı konusunda bir tartışma yaşandı. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, kamudaki araç israfına dikkat çekerken, Varank ise bakanlık döneminde kullandığı araçları açıkladı ve tasarruf çağrısı yaptı.

Son olarak, Kanun teklifinin 4. maddesiyle ilgili oylama yapılamadı ve bir sonraki toplantı için TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, birleşimi kapattı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.