TBMM'de gün gün bütçe görüşmeleri: Ziyaretçi alınmayacak kapılar kapalı!
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2023 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi görüşmelerine yoğun bir programla devam ediyor. 9 Aralık'ta başlayan bütçe görüşmeleri, ikinci haftasında da Meclis gündeminin öncelikli maddesi olacak.
Bütçe görüşmeleri nedeniyle Meclis’te ziyaretçi kabul edilmeyecek ve siyasi partilerin grup toplantıları yapılmayacak. Genel Kurul, günlük programını tamamlayıncaya kadar mesaisini sürdürecek. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un yöneteceği oturumlarla bütçe maratonu, 20 Aralık Cuma günü tamamlanacak. Son gün, bütçenin tümü üzerindeki konuşmaların ardından oylama yapılacak.
İKİNCİ HAFTANIN YOĞUN GÜNDEMİ
16-20 Aralık tarihleri arasındaki görüşmelerde, ekonomi, savunma ve kamu yönetimi gibi kritik alanlarda kurumların bütçe teklifleri ele alınacak. İkinci hafta programı şu şekilde olacak:
16 Aralık Pazartesi:
Ticaret Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Gelir İdaresi Başkanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) gibi ekonomi ve finans ağırlıklı kurumlar.
17 Aralık Salı:
Cumhurbaşkanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı (MİT), Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, İletişim Başkanlığı, Savunma Sanayi Başkanlığı gibi stratejik kurumlar.
18-19 Aralık Çarşamba ve Perşembe:
2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin 14 maddesi ve 2023 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi’nin 6 maddesi görüşülecek.
İNSAN HAKLARI KOMİSYONUNDA ÇOCUK İSTİSMARI ELE ALINACAK
Bütçe görüşmelerinin yanı sıra TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Çocuk Hakları Alt Komisyonu, "Dijital platformlarda çocuk istismarı, bağımlılık ve karşılaşılan tehlikeler" konusunda bir oturum düzenleyecek. Geliştirilmiş denetim mekanizmalarına ilişkin çözüm önerilerinin sunulması bekleniyor.
TARİHİ KARARLAR KAPIDA
Meclis’te devam eden bütçe maratonu, Türkiye’nin 2025 yılı ekonomik ve sosyal politikalarının şekillenmesi açısından büyük önem taşıyor. Kamuoyunun dikkatle izlediği bu süreçte alınacak kararlar, toplumun farklı kesimlerini doğrudan etkileyecek.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.