TBMM'de gündem kalabalık: Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi!

TBMM'de bu hafta, ulaştırma ve eğitim alanında önemli düzenlemeler içeren kanun tekliflerinin görüşmelerine başlanacak. TBMM Genel Kurulu, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu yoğun bir çalışma programı ile toplanacak.

TBMM'de gündem kalabalık:  Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi!
Yayınlanma:

TBMM Genel Kurulu, 2 Temmuz Salı günü haftalık çalışmasına başlayacak. Genel Kurulda, Türk Sivil Havacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ele alınacak. Teklife göre, demirleme ücret tarifesi geminin seferi, demirde kalma süresi ve demirleme nedeni gibi unsurlar göz önünde bulundurularak belirlenecek ve geminin grostonu başına 2 lirayı geçmemek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından tespit edilecek.

İstanbul ve Çanakkale Boğazlarından geçiş sırasında verilecek kılavuzluk ve römorkörcülük hizmetleri, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın belirlediği usul ve esaslar dahilinde Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek. Denizlerde bu hizmetleri verenler, belirlenen yükümlülüklere aykırı hareket etmeleri durumunda 100 bin liradan 2 milyon liraya kadar idari para cezasına çarptırılacak.

Havacılık güvenlik tedbirleri de ele alınacak. Can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla, genel kolluğun gözetiminde özel güvenlik görevlileri tarafından da yerine getirilecek. Havalimanlarında yolcuların ve eşyalarının elle aranmasını kabul etmeyen yolcular, havaalanı ve hava aracına kabul edilmeyecek.

ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ KANUNU TEKLİFİ

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'ni görüşmeye başlayacak. Teklife göre, Milli Eğitim Akademisi kurulacak ve öğretmenlik mesleği yeterlikleri çerçevesinde belirlenen teorik ve uygulamalı derslerden oluşan hazırlık eğitimi bu akademi tarafından verilecek. Hazırlık eğitimi sürecinde öğretmen adaylarına aylık ödeme yapılacak.

Üç yıllık çalışma süresini tamamlayan sözleşmeli öğretmenler, talepleri halinde öğretmen kadrolarına atanacak ve bir yıl süreyle yer değiştiremeyecekler. Uyuşturucu, hayasızca hareketler ve cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan mahkum olanların öğretmenliği sona erecek. Öğretmenlere karşı görevleri nedeniyle işlenen suçlarda cezalar yarı oranında artırılacak ve hapis cezasının ertelenmesi uygulanmayacak.

Görevde olan öğretmen ve uzman öğretmenlerden, 20 yıllık çalışma süresini tamamlayan ve uzman öğretmenlikte en az 10 yıl hizmeti olma şartı dışındaki koşulları sağlayanlar başöğretmen ünvanı için başvurabilecek.

KOMİSYON GÜNDEMLERİ

İhtisas komisyonları da çeşitli konuları ele almak üzere toplanacak. Dilekçe Komisyonu, itiraza uğrayan Başkanlık Divanı kararları ile Genel Kurula sevk edilen dilekçeleri görüşecek. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'na bakanlığın çalışmaları hakkında bilgi verecek.

TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu başkanlığında toplanacak. Komisyon, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve ilgili diğer odalardan yetkilileri ve üniversitelerden akademisyenleri dinleyecek.

Salı ve çarşamba günleri, Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.