TBMM'de muhalefet partilerinin bireysel silahlanma, kalıcı yaz saati ve deprem bölgelerine ait önerileri reddedildi

TBMM Genel Kurulunda CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisinin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi. Görüşmelerde, bireysel silahlanma, kalıcı yaz saati uygulaması ve deprem riski taşıyan bölgelerde alınması gereken önlemler gibi konular ele alındı.

TBMM'de muhalefet partilerinin bireysel silahlanma, kalıcı yaz saati ve deprem bölgelerine ait önerileri reddedildi
Yayınlanma:

Saadet Partisi'nin "bireysel silahlanma" konusundaki grup önerisi üzerine konuşan Grup Başkanı Selçuk Özdağ, ülkede her geçen gün artan şiddet olaylarına dikkat çekerek, toplumda güvenlik endişesinin yaygınlaştığını belirtti. Özdağ, devletin vatandaşlarını koruma sorumluluğunu hatırlatarak, toplumda artan şiddet olaylarına karşı daha etkili önlemler alınması gerektiğini ifade etti.

AK Parti Kocaeli Milletvekili ve TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Veysal Tipioğlu ise, suç oranlarının tarihten bugüne var olduğunu ve Türkiye’nin ruhsatsız silahlarla mücadelesinde ciddi adımlar attığını vurguladı. Tipioğlu, ruhsatsız silahlarla ilgili cezaların artırılması için verilen kanun teklifine değindi ve Türkiye’nin ruhsatlı silahlarla ilgili en sıkı denetim yapan ülkelerden biri olduğunu söyledi.

İYİ Parti'nin "kalıcı yaz saati uygulaması" ile ilgili önerisi üzerine söz alan Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı, kalıcı yaz saati uygulamasının toplumun çeşitli kesimlerinde rahatsızlık yarattığını ifade etti. Taşçı, bu uygulamanın vatandaşların biyolojik ritmine uymadığını, ruh sağlığını olumsuz etkilediğini ve özellikle çocuklar ve kadınlar için güvenlik kaygılarına yol açtığını belirterek, uygulamaya yönelik geniş kesimlerden gelen eleştirilere rağmen ısrar edilmesini eleştirdi.

CHP'nin deprem riski taşıyan bölgelerde alınması gereken önlemler konusundaki önerisi üzerine konuşan Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 2020 yılında Elazığ’da yaşanan depremin kentin deprem dayanıklılığı açısından bir farkındalık oluşturduğunu söyledi. Elazığ’ın deprem riskine karşı lojistik ve müdahale merkezi olarak güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Erol, AFAD Bölge Müdürlüğü gibi yapıların kurulmasının önemine değindi.

Görüşmelerin ardından, kamuoyunda “9. Yargı Paketi” olarak bilinen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine geçildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.