TBMM'nin gündemi yoğun: İşte Meclis'te görüşülecek konular...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni haftayı yoğun bir gündemle karşılıyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifinin görüşmeleri başlayacak. 9. Yargı Paketi ise gündemin ana maddelerinden.

TBMM'nin gündemi yoğun: İşte Meclis'te görüşülecek konular...
Yayınlanma:

9'uncu Yargı Paketi'nin ilk görüşmeleri Adalet Komisyonu'nda yapılacak ve Plan ve Bütçe Komisyonu kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeleri ele alacak. Hem Meclis Genel Kurulu'nda hem de komisyonlarda yoğun mesai yapılacak.

ÖĞRETMENLERE YÖNELİK ŞİDDET SUÇLARINA YENİ DÜZENLEME

Genel Kurul'da, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifinin görüşmeleri başlayacak. Yeni düzenlemeye göre, tüm eğitim çalışanlarına yönelik tehdit, hakaret ve saldırı gibi suçlarda cezalar yüzde 50 oranında artırılacak. Şiddet olaylarında hapis cezası ertelenemeyecek ve bu suçlar doğrudan tutuklama sebebi sayılacak. Ayrıca, Milli Eğitim Akademisi kurulacak ve öğretmen adayları atamadan önce burada eğitim alacak.

9'UNCU YARGI PAKETİ GÖRÜŞMELERİ

Adalet Komisyonu, 9'uncu Yargı Paketi'ni görüşmek üzere toplanacak. Bu pakette, hakaret suçlarına ilişkin yeni düzenlemeler yer alıyor. Sesli, yazılı veya görüntülü iletiyle işlenen hakaret suçu ön ödeme kapsamına alınacak. Ayrıca, yalnızca hukuk fakültesi mezunlarının uzlaştırmacı olabileceği ve ara buluculuk için avukatlık mesleğinde en az 5 yıllık kıdem şartı aranacağı düzenlemeleri de teklifte yer alıyor.

KAMUDA TASARRUF TEDBİRLERİ

Kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin kanun teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecek. Bu teklifle, tasarruf tedbirlerini izleme, denetim ve raporlama yetkisi Hazine ve Maliye Bakanlığı'na verilecek. Tasarruf tedbirlerine uymayan personel için yaptırım uygulanacak. Ayrıca, deprem bölgesindeki illerde nüfus kaybının hizmete yansımaması için gerekli adımlar atılacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.