TDV, Türkiye'de 8 bin'e yakın yetime hamilik yapıyor

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), "Unutursan Yetim Kalır" projesi kapsamında, yurt içinde ve yurt dışında toplam 8 bin 900 yetime sahip çıkıyor. Bu proje ile yetimlerin barınma, eğitim ve temel ihtiyaçları karşılanıyor.

TDV, Türkiye'de 8 bin'e yakın yetime hamilik yapıyor
Yayınlanma:

2021 yılında başlatılan kampanya ile TDV, Türkiye genelinde 7 bin 804 yetime doğrudan yardım ulaştırıyor. TDV Genel Merkezi, 20 ilde 606 yetimi desteklerken, yerel şubeleri aracılığıyla 7 bin 198 yetime ulaşıyor. Hayırseverlerin katkılarıyla bu yetimlerin barınma, eğitim, gıda ve kıyafet gibi temel ihtiyaçları karşılanıyor.

YURT DIŞINDA YETİMLERE YARDIM

TDV'nin yetimlere yönelik destekleri sadece Türkiye ile sınırlı kalmıyor. 2024 yılı itibarıyla vakıf, 12 ülkede toplam 1.096 yetime düzenli olarak yardım sağlıyor. Bu ülkeler arasında Afganistan, Suriye, Yemen, Lübnan ve Bangladeş gibi ülkeler bulunuyor. Ayrıca Somali, Tanzanya ve Afganistan’da yetimlerin barınma ve eğitim ihtiyaçları karşılanıyor.

aw310860-03.jpg

YETİMHANELERLE KALICI DESTEK

Vakıf, Afganistan, Tanzanya ve Zimbabve gibi ülkelerde yetimhane inşa ederek yetim çocukların güvenli ve sağlıklı ortamlarda büyümesini sağlıyor. Bu projelerle yüzlerce yetim çocuğun barınma, eğitim ve sağlık hizmetlerine erişimi destekleniyor.

SOSYAL VE MANEVİ DESTEK

Maddi yardımların yanı sıra, TDV yetimlerin sosyal ve manevi gelişimlerini de desteklemeye büyük önem veriyor. Vakıf, Ramazan ayında "Evimin Süsü Ramazan" projesiyle yetimlere hediye paketleri dağıtıyor. Kurban Bayramı’nda ise ev ziyaretleri yapılarak bayram coşkusu yetimlerle paylaşılıyor.

aw310860-05.jpg

EĞİTİM İÇİN KIRTASİYE YARDIMI

Yeni eğitim-öğretim yılı kapsamında TDV, yetimlere kırtasiye yardımı da sağladı. Deprem bölgesi başta olmak üzere Türkiye’de 2 bin yetime, Afganistan, Kamerun, Yemen, Somali ve Lübnan’da ise 2 bin 800 yetime çanta ve kırtasiye malzemeleri ulaştırıldı.

TDV, yetim çocuklara her alanda destek sağlayarak, onların geleceğe umutla bakmalarına katkı sunmaya devam ediyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.