TED Üniversitesi sorumluluğa çağırıyor
TED Üniversitesi ev sahipliğinde uygulanacak olan SSPKONGRE-III kongresinde sözlü ve poster sunum şeklinde sunulacak projeler için son başvurular 28 Şubat’ta sona eriyor.
GÜLAY SÜNGÜ
TED Üniversitesi İhtiyaç Haritası Topluluğu, aktiF-İz Gençlik Topluluğu ve Gençlik Çalışmaları Derneği organizasyonunda, TED Üniversitesi ev sahipliğinde uygulanacak olan SSPKONGRE-III kongresinde sözlü ve poster sunum şeklinde sunulacak projeler için son başvurular 28 Şubat’ta sona eriyor.
TED Üniversitesi İhtiyaç Haritası Topluluğu (TEDÜ İHT) İhtiyaç Haritası Topluluğu Kuruldu. ihtiyacharitasi.org farklı konulardaki ihtiyaçların ihtiyaç sahipleri ile ihtiyacı karşılamak isteyen kişiler ve kurumların buluştuğu online imece sistemi platformudur. Bu platformda ihtiyaç gir, destek ol, gönüllü ol sistemi vardır ve sistem üyelik gerektirmektedir.
İLK DEFA TED’DE KURULDU
Üniversite topluluğu olarak ilk defa TED Üniversitesinde kurulan “İhtiyaç Haritası Topluluğu” girişiminin amacı, çeşitli ihtiyaçları olan insanlarla bunları karşılamak isteyen kişileri buluşturarak projenin bir parçası haline getirmektir. Tüm Türkiye’yi kapsayan bu projeye, TED Üniversitesi öğrencileri İhtiyaç Haritası kurucularıyla iletişime geçerek İhtiyaç Haritası projelerinde, TED Üniversitesi İhtiyaç Haritası Topluluğu olarak Ankara temsilciliğini üstlendiler. TED Üñiversitesi İhtiyaç Haritası Topluluğu sosyal girişimcilik bağlamında sosyal sorumluluk projeleri üreterek ve geliştirerek üniversitemizdeki sosyal sorumluluk bilincini geliştirmeyi hedeflemektedir.
TEDÜ İHT ETKİNLİKLERİ
Okulumuzun topluluğu olan TEDU ESN’e gelen bir proje kapsamında organizasyon desteği sağlayan TEDÜ İHT, bu etkinlikle ile 16-17-18 Kasım arasında İzmir’de ki göçmen öğrencilere kitap, kırtasiye, bot ve mont gibi ihtiyaçlar için TED Üniversitesi’nde açılan yardım standı ile gerekli desteğin verilmesine katkı sağladı. TEDÜ İHT, TEDÜ İstasyon bağlantısı ile Kızılay ve Amerika Büyükelçisi John R. Bass’ın eşi, Holy Holzer Bass ile görüşmeler yaparak ve bunun sonucunda iki tarafında isteği üzerine mültecilere yardım amaçlı faaliyetler düzenlemeye başladı. Bunun üzerine TEDÜ İHT MÇG (TEDÜ İHT Mülteci Çalışma Grubu) kuruldu. Bu grubun temel amacı sorun ve ihtiyaç sonrası mültecilerin insanca yaşayabilme ve sosyalleşme olanaklarının sağlanmasıdır. Spor, sanat, dil, eğitim ihtiyaçları karşılayabilmek için bu alanlarda gönüllü topluluk üyeleri ile yürütülün TEDÜ İHT MÇG kapsamında sosyal bir platform oluşturuldu ve çalışmalar bu platform üzerinden ilerlemeye devam etmektedir. 15 Kasımda Holy Holzer Bass ile buluşan ekibimiz mültecilere sandviç ve kişisel bakım ürünlerini ulaştırdılar.
KAN BAĞIŞI REKORU
23 Kasım 2016 Çarşamba günü TEDÜ İHT ve Kızılay ortaklığında TED Üniversitesi Kampüsüne TEDÜ İHT Organizasyon Komisyonu aracılığıyla getirilen Kızılay Kan Aracı ile TEDÜ’lülerin kırdığı kan bağış rekoru ile, TEDÜ’lülerin sosyal bilinç kapsamında ne kadar ileri düzeyde olduğu bir kez daha kanıtlanmış oldu.
KİTAP KUMBARASI
Ekim 2016 itibariyle “Kitap Kumbarası” projesinin adımlarını atan TEDÜ İHT Kurumsal İlişkiler Komisyonu, bu proje kapsamında İhtiyaç Haritası’na kayıtlı kitap ihtiyacı olan Ankaradaki belirli okullardaki kitap ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflemektedir. Bu hedef doğrultusunda belirli okullara yerleştirilen Kitap Kumbaraları’na yapılan yardımlarla sosyal bilincin geliştirilmesi de amaçlanmaktadır.
STANDLAR KURDULAR
İhtiyaç Haritası Topluluğu ve TED Müzik Topluluğu’nun ortak olarak gerçekleştirdiği Afyon Bolvadin Ortaokulu'na Destek Kampanya'sı için bir ihtiyaç listesi oluşturuldu ve bu Destek Kampanyası için afişler hazırlanıp okulun çeşitli yerlerinde destekçi toplamak için sergilendi. Her iki topluluğunda üyeleriyle birlikte TED Üniversitesi Coffee Break önünde ihtiyaçların ulaştırılabilmesi için bir stand kuruldu.16-19-20 Aralık 2016 tarihleri boyunca TED Üniversitesi öğrenci ve personelleri bu standa destek vererek ihtiyaçlar toplandı.
III. ULUSAL SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ KONGRESİ
STÖ’ler bu etkisini ve gücünü gönüllü kitlesinden almaktadır. Kuruluşlarının yapısı, gönüllüler ve yaptıkları kaliteli çalışmalar ile geniş kitleleri etkisi altına almakta, bazen etkinlik, farkındalık çalışması, toplantı, bazen de projelerle toplumun yaralarını sarmakta ve fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak için mücadele etmektedir. Sivil Toplum alanında uygulanan sosyal sorumluluk projelerinin önemi büyüktür. Bir proje ile dünyayı değiştirecek ilk adım atılabilir. Kaliteli ve sürdürülebilir projeler ile de daha iyi bir dünya yaratılabilir. Bu bakış açısıyla çıktığımız yolda, amacı sosyal etkisi yüksek, kaliteli, sürdürülebilir projeleri görünür kılarken aynı hedef kitleye yönelik faaliyet gösteren STÖ’ler arasında ağ yaratmak olan, Hibe Veren Kurumlar-STÖ ve STÖ-Gönüllü buluşmasının sağlandığı III. Ulusal Sosyal Sorumluluk Projeleri Kongresi’ni hayata geçireceğiz.
İŞTE ÖNGÖRÜLEN TEMALAR
TED Üniversitesi İhtiyaç Haritası Topluluğu, aktiF-İz Gençlik Topluluğu ve Gençlik Çalışmaları Derneği organizasyonunda, TED Üniversitesi ev sahipliğinde 6 Mayıs 2017 tarihinde uygulanacak olan SSPKONGRE-III için öngörülen ana temalar: Sosyal Etki, Sosyal Girişimcilik, Aktif Yaşlanma, Mülteci Adaptasyonu ve Dezavantajlı Gruplara Yönelik Yapılan Faaliyetlerdir.
SON BAŞVURU TARİHİ 28 ŞUBAT
SSPKONGRE, uygulanmış veya en az 4 aydır uygulanan iyi proje örneklerini bir araya getirmeyi, bu projelerin sözlü ve/veya poster sunumu şeklinde sunulmasıyla projenin görünürlüğünü ve diğer gruplar üzerinde etkisini artırmayı hedeflemektedir. Ayrıca STÖ Fuayesi ile görünürlük, ağ kurma ve gönüllü-STÖ etkileşimi sağlanılması öngörülmektedir. Kongre’de sözlü ve/veya poster sunum şeklinde sunulacak projeler için son başvuru tarihi: 28 Şubat 2017’dir.
SÜREÇ
SSPKONGRE organizasyon süreci şu şekilde gerçekleşecek
• Başvuruların vopool.net üzerinden alınması (28 Şubat 2017’ye kadar)
• Danışma Kurulu tarafından alınan başvuruların değerlendirilmesi (17 Mart 2017’ye kadar)
• Proje sahiplerine projelerinin kabul/ret/düzeltme bilgilerinin verilmesi
• STÖ Fuayesi ve kongre katılımcıları için başvuruların vopool.net üzerinden alınması (17 Mart 2017’den itibaren)
• Kabul edilen projelerle Proje Kalite Toplantısı’nın gerçekleştirilmesi (22 Nisan 2017 tarihinde)
• Katılımcı başvurularının sonuçlandırılması ve katılım teyitlerinin alınması (30 Nisan 2017 tarihinde)
• Kongre zamanı (6 Mayıs 2017 tarihinde)
6 Mayıs 2017 tarihinde sizleri de SSPKONGRE-III’e davet ediyoruz. Çünkü: ‘Gelecek projelerle, projeler ise SSPKONGRE ile şekillenecektir. (kongre afişi)
Bize katılmak için; [email protected], Instagram; teduiht Twitter; teduiht
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.