Tedbir kapsamlarına uymayan memur yandı: Detaylı takip başladı!

Kamuda tasarruf tedbirlerini içeren torba teklif, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı İlhan Hatipoğlu, bu kapsamda Maliye Bakanlığı’nda Tasarruf Tedbirleri İzleme Sistemi kurulduğunu duyurdu. Ayrıca, tasarruf tedbirlerine uymayanlara ceza verileceği açıklandı.

Tedbir kapsamlarına uymayan memur yandı: Detaylı takip başladı!
Yayınlanma:

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kamudaki tasarruf uygulamalarını daha etkin bir şekilde izlemek ve denetlemek amacıyla Tasarruf Tedbirleri İzleme Sistemi'ni geliştirdi. Bakan Yardımcısı Hatipoğlu, "Tasarruf tedbirlerimiz var ama uygulamada birtakım etkinlik eksiklikleri var. Bu etkinliği gidermek için bir izleme sistemi kurduk. Kamu Taşıt Filo Sistemi ile tüm kamu taşıtlarına ilişkin filo yönetimi ve izleme sistemi oluşturduk" dedi.

DİSİPLİN HÜKÜMLERİ VE CEZA UYGULAMALARI

Yasa teklifine göre, kamu kurum ve kuruluşlarının tasarruf tedbirlerine uygunluğu, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından izlenecek ve denetlenecek. Alınan tedbirlere aykırı iş ve işlemleri tespit edilenler hakkında disiplin hükümleri uygulanacak ve sonuçlar Cumhurbaşkanlığı’na bildirilecek.

ÇİFTE MAAŞLARA YENİ DÜZENLEME

Torba teklifte, kamuda çifte maaşın önüne geçmek amacıyla önemli kararlar yer alıyor. Her statüdeki kurum ve kuruluşların yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu, danışma kurulu üyeliklerinde görev alanlara, sadece bir görev için ücret ödenebilecek. Ayrıca, huzur hakkı, ücret, ikramiye gibi ödemelerin toplam net tutarı 108 bin gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçemeyecek.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Hatipoğlu, "Birden fazla maaş aldığını kişi bildirmezse onu tespit etmek zor olabilir. Şimdi emanet hesabına gelecek, kişinin hesabına gitmeden ilgili kamu idaresi kontrol edebilecek. Üst sınırı aşan kısmın bütçeye gelir olarak kaydedilmesi sağlanacak" dedi.

ÖTV İNDİRİMİ VE TOGG TARTIŞMASI

Yasa teklifinde hibrit araçlara yönelik getirilen ÖTV indirimi de tartışma konusu oldu. Milletvekilleri, uygulamanın TOGG’u olumsuz etkileyebileceği konusunda uyarılarda bulundu. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Coştu, "Teklif hükmü, tek bir firmaya ait ürünü işaret etmiyor. Şarj edilebilir hibrit araçların teşvik edilmesi önemli. Yüzde 10 vergi diliminin karşısında yüzde 30 gibi bir seviye öngörerek TOGG’u da korumuş oluyoruz. TOGG’un başarısında kayıp oluşmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.