Tekgıda-İş Sendikası üyesi işçilerin direnişine destek veren CHP Milletvekili Mahmut Tanal'ın üstüne araç sürüldü

Polonez fabrikasında sendikalı oldukları için işten çıkarılan işçilere destek veren CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal'ın üzerine İstanbul Çatalca'da gerçekleşen destek ziyaretinde emniyet aracının sürüldüğü bildirildi. Olay, kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.

Tekgıda-İş Sendikası üyesi işçilerin direnişine destek veren CHP Milletvekili Mahmut Tanal'ın üstüne araç sürüldü
Yayınlanma:

Polonez fabrikasında Tekgıda-İş Sendikası'na üye oldukları için işten çıkarılan işçilerin sürdürdüğü direnişe destek vermek üzere fabrika önüne giden CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Çatalca Emniyet Müdürü ile görüşmek istediği sırada bir emniyet aracı üzerine sürüldü. Tanal'ın emniyet aracının peşinden koştuğu anlar kamera kayıtlarına yansıdı. Kayıtlarda Tanal'ın koşarak araca yetişmeye çalıştığı ve ardından aracın süratli üzerine doğru sürüldüğü görüldü.

Tekgıda-İş Sendikası, sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımda, "Polonez direnişine destek ziyaretinde bulunan CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Çatalca Emniyet Müdürü ile görüşmeye çalışırken üstüne emniyetin aracı sürüldü" ifadelerine yer verdi.

Tanal, yaşanan olay öncesinde sosyal medya üzerinden Polonez direnişiyle ilgili olarak yaptığı paylaşımda, Türk polisinin tarafsızlığını sorguladı. Tanal, "BENİM TÜRK POLİSİM, ÜRDÜNLÜ POLONEZ FİRMASININ SUCUĞUNU YİYEREK ‘TARAFSIZIM’ DİYEMEZ!" ifadelerini kullanarak, polislerin Polonez fabrikası yerleşkesinde yemek yediğini ve dinlenme alanı olarak kullandığını belirtmişti.

Tanal ayrıca, Çatalca İlçe Emniyet Müdürü'nün işçilere yönelik keyfi ve orantısız müdahalelerde bulunduğunu, hatta işçilere “Gözaltı yapıp adli işlem yaparsam, çocuğunuz zekiyse bile işe giremez” şeklinde tehditlerde bulunduğunu öne sürdü. Bu tehditler nedeniyle Çatalca Emniyet Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ve İçişleri Bakanlığı'na şikayette bulunduğunu belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.