Tel Aviv'de Netanyahu'ya karşı protesto yürüyüşü

İsrail ordusunun Gazze'deki 3 esiri yanlışlıkla öldürmesinin ardından Tel Aviv'de gösteri düzenlendi.

Tel Aviv'de Netanyahu'ya karşı protesto yürüyüşü
Yayınlanma:

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde 3 İsrailli esiri "yanlışlıkla" öldürdüğü açıklamasının ardından birçok esir yakını, Tel Aviv'de protesto düzenledi.

İsrail medyasında yer alan haberlere göre, İsrail ordusunun açıklamasının ardından çok sayıda esir ailesi ve destekçisi, Tel Aviv'deki Genelkurmay Başkanlığı binası önünde bir araya geldi.

Protestocular, Gazze'deki esir İsraillilerin fotoğrafları ve isimlerinin yazılı olduğu pankartlarla birlikte, "Tüm esirler serbest bırakılmadıkça zafer yoktur" ve "Zamanları azalıyor. Onları hemen evlerine getirin" gibi mesajlar taşıdılar.

Ayrıca, göstericiler İsrail hükümetine, Filistinli direnişçilerle acilen yeni bir anlaşma yaparak tüm esirleri serbest bırakma çağrısında bulundu.

İsrail ordusunun yanlışlıkla öldürdüğünü duyurduğu 3 esirle ilgili yapılan yazılı açıklamada, "İsrail ordu güçleri, Şucaiye'deki çatışmalar sırasında 3 İsrailli rehineyi yanlışlıkla tehdit olarak tanımladı. Sonuç olarak askerler, onlara ateş açtı ve öldürüldüler." ifadelerine yer verilmişti.

İnceleme sonucunda, ölen esirlerin kimliğinin Yotam Haim ve Samer Talalka adlı esirler ile ailesinin adının yayımlanmasını istemediği bir esire ait olduğu doğrulandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, olayla ilgili sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "Bu dayanılmaz bir trajedi. Bu akşam tüm İsrail devleti yasta." ifadelerini kullanarak, öldürülen esirlerden dolayı "derin bir üzüntü" duyduğunu belirtti ve "Bu zorlu akşama rağmen, yaralarımızı saracağız, gereken dersleri çıkaracağız ve gücümüzü seferber ederek, tüm rehinelerin evlerine güvenle dönmesi için çalışacağız." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.