“Ters Köşe” İncek Loft’da açılıyor
Deniz ürünlerine farklı bir yorum getiren Ters Köşe balık ürünlerinin yanı sıra iddialı ve kendine özgü mezeleriyle Ankara’daki İncek Loft Alışveriş Caddesi’nde kapılarını açmaya hazırlanıyor. Ters Köşe’nin özel meze menüsü Türkiye’nin her bölgesinde bili
GÜLAY ERTUNÇ
Ters Köşe’ye danışmanlık veren ve menüsünü hazırlayan Kalbur Restorant’ın sahibi Mehmet Tekmen, yeni lezzet noktası olacak Ters Köşe’nin “yeme – içme ritüellerini değiştireceğini” belirterek, “Ülkemize özgü köfte, börek, gözleme, lahmacun, tandır, ezme, kokoreç, mantı gibi sevilen tatları balık ve diğer deniz ürünleri ile hazırlayarak müşterilerimizi farklı lezzetlerle tanıştıracağız” diyor.
MEHMET TEKMEN ÖZEL DANIŞMANLIK VERİYOR
İncek’in en büyük projesi olarak hayata geçirilen ve yaşamın başladığı İncek Loft Alışveriş Caddesi’nde mağaza ve restoranlar ardı ardına hizmete giriyor. Bunların sonuncusu ise “Ters Köşe” isimli deniz ürünleri restoranı oldu. Ankaralıların 28 yıllık lezzet durağı Kalbur Balık Restaurant’ın işletmecisi Mehmet Tekmen’in özel danışmanlık verdiği ve menüsünü hazırladığı Ters Köşe, İncek Loft Alışveriş Caddesi’nde kapılarını açmaya hazırlanıyor. Deniz ürünlerine farklı bir yorum getiren Ters Köşe balık ürünlerinin yanı sıra iddialı ve kendine özgü mezeleriyle de adından sıkça söz ettirmeyi hedefliyor. Ters Köşe’nin özel meze menüsü Türkiye’nin her bölgesinde bilinen yerel tatlar ile deniz ürünlerinin ustaca harmanlanmasından oluşuyor.
YEME İÇME RİTÜELLERİ TERS KÖŞE İLE DEĞİŞECEK
Ters Köşe’nin danışmanlığını ünlü Kalbur Restoran’ın da işletmecisi olarak tanınan Mehmet Tekmen üstleniyor. Balık ve meze çeşitlerinde günlük ürünleri Ankaralılarla buluşturacak yeni bir lezzet noktası olarak öne çıkan Ters Köşe’nin “yeme – içme ritüellerini değiştireceğini” anlatan Mehmet Tekmen, “Ülkemize özgü köfte, börek, gözleme, lahmacun, tandır, ezme, kokoreç, mantı gibi sevilen tatları balık ve diğer deniz ürünleri ile hazırlayarak müşterilerimizi farklı lezzetlerle tanıştıracağız” diyor. Ters Köşe’de değişik pişirme yöntemleri ile balığın, ahtapotun, kalamarın, karidesin, deniz tarağının, midyenin, istiridyenin lezzetlerini bambaşka boyutlara taşıyacaklarını kaydeden Tekmen, “Yeni serüvenimizde balığı, böceği, yumuşakçaları, kabukluları yeniden yorumlayarak farklı tatlar ve yeni lezzetler yaratmayı amaçlıyoruz” diyor.
DENİZDEN GELEN ÜRÜN TÜKETİMİNİ ARTIRACAĞIZ
Tekmen, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’de balık tüketiminin dünyada 30 kilogram, Avrupa’da ise 45 kilogram olmasına rağmen hala istenilen seviyelere çıkamadığına dikkat çekerken, “Hayata geçirdiğimiz farklı lezzetleri misafirlerimize sevdirip bir deniz ülkesi olmamıza rağmen hamsi dahil 9 kilogramlarda seyreden kişi başına düşen balık tüketimini artırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullanıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.