TESK Başkanı Palandöken: Okul kıyafeti satışında 'haksız rekabet'in önüne geçilmeli

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, okul kıyafetlerinin yalnızca belirli mağazalarda satılmasının esnaf arasında haksız rekabete yol açtığını ve ailelerin bütçelerine olumsuz etkilerde bulunduğunu belirtti.

TESK Başkanı Palandöken: Okul kıyafeti satışında 'haksız rekabet'in önüne geçilmeli
Yayınlanma:

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, okul kıyafetlerinin sadece tek bir noktada satışının, hem veliler hem de esnaf için sorun oluşturduğunu ifade etti. Özellikle kırtasiye ve okul kıyafetlerinin yüksek maliyetlerinin aileleri zor durumda bıraktığını vurgulayan Palandöken, şunları söyledi:

"Birçok okulda okul kıyafetleri, 3-5 bin lira gibi yüksek rakamlardan başlıyor. Veliler, çocuklarının sağlığı için sentetik ürünlerden kaçınarak kaliteli kıyafetler almak istiyor; ancak bu durum, fiyatların sabitlenmesine ve rekabetin ortadan kalkmasına neden oluyor. Veliler, okul kıyafetleri ve eşofmanlar için tek tip mağazalara yönlendirilmekte ve bu da diğer perakendecilerin iş yapmasını zorlaştırmaktadır."

Palandöken, 19 milyon öğrencinin okul dönemine başlayacak olmasına rağmen, bazı okulların kıyafet alımlarını sadece anlaşmalı mağazalardan yapmasının esnafı zor durumda bıraktığını belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı ve okul aile birliklerinin, piyasa fiyat analizlerini düzgün yaparak ve rekabeti teşvik eden tedbirler alarak bu durumu düzeltmeleri gerektiğini ifade etti. Palandöken, mevcut uygulamanın fiyat istikrarını bozduğunu, ailelerin huzurunu etkilediğini ve çocukların motivasyonunu düşürdüğünü belirterek, bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.