TESK Başkanı Palandöken: ''Taksimetre ücretleri standart olmalı''

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, taksimetre ayarlama ücretlerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Palandöken, ülke genelinde taksimetre ayarlama ücretlerinin standart hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

TESK Başkanı Palandöken: ''Taksimetre ücretleri standart olmalı''
Yayınlanma:

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, taksicilerin taksimetre ayarlama ücretlerinden dolayı mağdur olduğunu vurgulayarak, "Ülke genelinde taksimetre ayarlama ücretleri her ilde farklılık gösteriyor. Bu durum, taksici esnafını ve çalışanlarını zor durumda bırakıyor. Döviz kurlarındaki değişiklikler ve akaryakıt fiyatlarındaki artışlar, taksi ücretlerini etkiliyor. Ancak taksimetre ayarlama işlemi, 5 dakikalık bir işlem olmasına rağmen bazı illerde bin TL'nin üzerinde, İstanbul gibi büyük şehirlerde ise 3 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Bu ücretler mutlaka standart bir seviyeye çekilmeli" dedi.

"SORUN ÇÖZÜME KAVUŞTURULMALI"

Taksimetre ayarlama ücretlerinin standartlaştırılması gerektiğini ısrarla vurgulayan Palandöken, "Özellikle büyükşehirlerde taksiciler uzun kuyruklarda bekleyerek zaman ve para kaybediyor. Yüksek ücretler, taksici esnafını ve çalışanlarını zor duruma sokuyor. Yaklaşık 100 bin taksici bu durumdan şikayetçi. Taksimetre ayarlamaları, yılda birkaç kez yapılması gereken işlemler olduğu için bu konuda ilgili bakanlığın bir standart belirlemesi şart" ifadelerini kullandı.

Palandöken, taksimetre ayarlama ücretlerine getirilecek bir standartla esnafın zaman ve maddi kayıplarının telafi edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.