TESK Başkanı Palandöken: ''Ticari araçlar için özel bir muayene sistemi oluşturulmalı''

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, araç muayene ücretlerinin yüksekliği ve ödeme zorlukları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

TESK Başkanı Palandöken: ''Ticari araçlar için özel bir muayene sistemi oluşturulmalı''
Yayınlanma:

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ticari araçlar için özel bir muayene sistemi oluşturulması gerektiğini ve ticari araç sahiplerine belirli avantajlar ile indirimler sağlanarak maliyet yüklerinin hafifletilmesi gerektiğini vurguladı.

''VATANDAŞIN BELİNİ BÜKÜYOR''

Palandöken, araç muayene ücretlerinin yüksekliğinin vatandaşları zor durumda bıraktığını belirterek, "Bu yıl otomobil, minibüs ve kamyonet gibi araçların muayene ücretleri bin 149 liradan bin 821 liraya, traktör, motosiklet ve motorlu bisikletlerin ise 586,50 liradan 927,60 liraya yükseldi. Otobüs, kamyon, çekici ve tankerler için ise araç muayene ücreti 2 bin 462,40 lira oldu. Bu meblağlar günümüz ekonomik şartlarında vatandaşın ve esnafın belini büküyor." dedi.

''EK ÜCRET ALINMASI ADİL DEĞİL''

Araç muayene ücretlerinde kredi kartı ile yapılan ödemelerde 'kredi kartı tahsilat farkı' adı altında alınan 77 liralık ek ücreti eleştiren Palandöken, "Her yıl yükselen araç muayene ücretleri vatandaşın cebini zorlayınca talepler doğrultusunda artık kredi kartı ile ödenebiliyor. Ancak kredi kartı ile yapılan ödemelerde 77 liralık ek ücret alınması adil değil. Kredi kartı ile ödemelerde kolaylık sağlanması gerekirken bu şekilde bir zorluk çıkarılıyor. Ayrıca bu ek ücretin randevu alınırken belirtilmemesi ve vatandaşın bu durumu ödeme sırasında öğrenmesi beklenmedik bir mali yük getiriyor." ifadelerini kullandı.

''TİCARİ ARAÇLAR İÇİN ÖZEL BİR MUAYENE SİSTEMİ OLUŞTURULMALI''

Ticari araç sahiplerinin maliyet yükünün hafifletilmesi gerektiğini belirten Palandöken, "Zaten araçların yıllık bakımları, sigorta zamları, yakıt ve lastik fiyatlarındaki artışlar esnafımızı zorluyor. Ticari araçlar için özel bir muayene sistemi oluşturulmalı ve ticari araç sahiplerine belirli avantajlar ile indirimler sağlanarak, onların maliyet yükü hafifletilmelidir." şeklinde konuştu.

TESK Başkanı Palandöken, bu konudaki düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, vatandaşların ve esnafın üzerindeki mali yüklerin hafifletilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.