Teşrik tekbiri ne anlama geliyor? Teşrik tekbiri ne zaman yapılır? Teşrik tekbiri nedir?

Teşrik tekbiri ne anlama geliyor? Teşrik tekbiri ne zaman yapılır? Teşrik tekbiri nedir? İşte detaylar…

Teşrik tekbiri ne anlama geliyor? Teşrik tekbiri ne zaman yapılır? Teşrik tekbiri nedir?
Yayınlanma:

Kurban Bayramı’na saatler kala teşrik tekbirlerinin ne zaman yapıldığı merak konusu oldu. Peki, Teşrik tekbiri ne anlama geliyor? Teşrik tekbiri ne zaman yapılır? Teşrik tekbiri nedir? Detaylar haberimizde…

TEŞRİK TEKBİRİ NEDİR?

Teşrik tekbiri, arife günü sabah namazından itibaren bayramın dördüncü gününün ikindi namazına kadar, 23 farz namazının arkasından birer defa "Allahu ekber Allahu ekber, Lâ ilâhe illallahu vallahu ekber. Allahu ekber ve lillahi'l-hamd" diye tekbir getirilmesine denir.

TEŞRİK TEKBİRİ NE ZAMAN YAPILIR?

Kurban Bayramı bu yıl 28 Haziran Çarşamba günü idrak ediliyor. Teşrik tekbirleri ise 27 Haziran Salı günü sabah namazından itibaren başlıyor.

3603263-77d87a699a1bc62495ca2d04859a7446-1366x1366.jpg

Hz. Peygamberin (s.a.s.), kurban bayramının arefe günü sabah namazından başlayarak bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar, ikindi namazı da dâhil olmak üzere farzlardan sonra teşrik tekbirleri getirdiğine dair rivayetler vardır. Buna göre Hanefîlerde tercih edilen görüşe göre arefe günü sabah namazından bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar 23 vakit, her farzın ardından teşrik tekbiri getirmek, kadın erkek her Müslümana vaciptir.

Teşrik günlerinde kazaya kalan namaz aynı günlerde kaza edilirken teşrik tekbirleri de getirilir. Teşrik günleri çıktıktan sonra kaza edilmeleri hâlinde ise tekbir getirilmez. Namaz kaza edilmedikçe tekbirler kaza edilmez. Şâfiî mezhebine göre ise teşrik tekbirleri sünnettir.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.