TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den sert sözler: 27 sayfalık savunma hazırladık ancak...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, UEFA'nın milli futbolcu Merih Demiral'a verdiği 2 maçlık ceza hakkında açıklamalarda bulundu. Büyükekşi, verilen kararı kınadıklarını belirterek, sürecin taraflı ve kabul edilemez olduğunu ifade etti.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den sert sözler: 27 sayfalık savunma hazırladık ancak...
Yayınlanma:

Büyükekşi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da kararla ilgili bilgi aldığını ve aynı şekilde verilen cezanın taraflı ve kabul edilemez olduğunu söylediğini belirtti. Büyükekşi, "Verilen kararı kınıyoruz. Akşama doğru Sayın Cumhurbaşkanımız aradı. O da ne yaptığımızla ilgili benden bilgi aldı. Anlattık. Cumhurbaşkanımız da aynı şekilde verilen kararın taraflı ve kabul edilemez olduğunu söyledi." dedi.

"MAÇ DELEGESİ RAPORUNDA HERHANGİ BİR ŞEY YAZMAMIŞTIR"

Büyükekşi, cezanın maç delegesinin raporunda belirtilmediğini ve bir batılı devletin bakanının açıklamasından sonra soruşturma başlatıldığını belirterek, "Merih'e verilen cezaya baktığımızda maçın delegesi, raporunda herhangi bir şey yazmamıştır. Bir batılı devletin bakanının açıklamasından sonra soruşturma başlatılmıştır. Bu da ne kadar yanlı olunduğunun belirtisidir. Verilen kararı kınıyoruz." dedi.

"27 SAYFALIK SAVUNMA HAZIRLADIK"

Büyükekşi, TFF olarak 27 sayfalık bir savunma hazırladıklarını ancak kararın peşin hükümle verildiğini düşündüklerini belirtti. "TFF olarak 27 sayfalık bir savunma hazırladık ama bir gün önceden bir gazetede haberin çıkmasından da gördük ki karar peşin hükümle verilmiş. 27 sayfalık savunmanın okunması bile saatler alır. İnşallah en güzel cevabı sahada vereceğiz." dedi.

"SAHADA 11 TANE MERİH DEMİRAL OLACAK"

Büyükekşi, taraftarların milli takımı canı gönülden destekleyeceklerine inandığını belirterek, "Yarın inşallah taraftarlarımızın takımımızı canı gönülden destekleyeceklerini göreceğiz. Yarın sahada 11 tane Merih Demiral olacak. Hepsi Merih Demiral'ın yerine de oynayacak." dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin açıklamaları, UEFA'nın Merih Demiral'a verdiği cezaya karşı Türkiye'nin tepkisini ve milli takımın kararlılığını ortaya koyuyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.