THY uçağında panik anları: Acil durum kodu bildirilen uçak İstanbul'a geri döndü

Türk Hava Yolları'nın TK801 sefer sayılı İstanbul-Panama City uçuşunda acil durum bildirildi. İlk olarak Paris’e yönlendirilme kararı alınan uçak, bu kararın iptal edilmesinin ardından İstanbul’a geri döndü ve akşam saatlerinde İstanbul Havalimanı’na iniş yaptı.

THY uçağında panik anları: Acil durum kodu bildirilen uçak İstanbul'a geri döndü
Yayınlanma:

Edinilen bilgilere göre, THY’nin İstanbul-Panama City seferini gerçekleştiren Boeing 787-9 Dreamliner tipi yolcu uçağı, sabah saatlerinde İstanbul Havalimanı’ndan kalkış yaptı.

Uçak, Fransa hava sahasındayken TC-LLN kuyruk tescilli uçağın acil durum kodu bildirmesi üzerine uçuş ekibi, Biskay Körfezi üzerinden dönerek Paris’e iniş yapma kararı aldı. Ancak, bu karar daha sonra iptal edilerek uçak İstanbul’a yönlendirildi.

Acil durumun nedeni resmi olarak açıklanmazken, teknik bir arıza nedeniyle acil durum ilan edildiği iddia edildi. Uçak, acil durum bildirimi yapmasına rağmen saatlerce havada kaldı ve akşam saatlerinde sorunsuz bir şekilde İstanbul Havalimanı’na iniş yaptı. THY yetkilileri, olayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Bu olay, yolcular ve havacılık topluluğunda kısa süreli bir endişe yaratırken, uçağın güvenli bir şekilde iniş yapması rahat bir nefes aldırdı. Teknik incelemeler ve gerekli kontrollerin ardından uçağın durumu hakkında daha fazla bilgi verilmesi bekleniyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.