Ticaret Bakanlığı kırtasiye ve okul ürünlerine yönelik denetimlere hız verdi!

Ticaret Bakanlığı, okulların açılmasına kısa bir süre kala tüketicilerin sağlık ve güvenliklerini korumak amacıyla ülke genelinde kırtasiye ve zincir marketlerde denetim başlattığını duyurdu.

Ticaret Bakanlığı kırtasiye ve okul ürünlerine yönelik denetimlere hız verdi!
Yayınlanma:

Bu yıl kırtasiye ürünlerinde ortalama yüzde 70 oranında fiyat artışı gözlemlendi. Bir ilkokul öğrencisinin temel kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamak için yapılan alışverişte sırt çantası 1000 TL’den başlıyor. Ortalama 4 defter ve 5 kalemin maliyeti 600 TL, beslenme çantası 300 TL ve kalem kutusu 250 TL olarak belirlendi.

FİYAT ETİKETİ VE ÜRÜN KALİTESİ DENETİMLERİ

Ticaret Bakanlığı, denetimlerin yaygın ve yoğun şekilde yürütüleceğini açıkladı. Fiyat etiketi denetimleriyle, tüketicilerin ekonomik çıkarlarının korunması ve olası mağduriyetlerin önlenmesi hedefleniyor.

ÜRÜN TESTLERİ VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Denetimlerde, kırtasiye malzemeleri, okul çantaları ve çocuk ayakkabıları gibi ürünlerin kullanımı kısıtlanmış kimyasallar açısından ve fiziksel riskler açısından akredite laboratuvarlarda test edileceği belirtildi. Ayrıca, ürün etiketleri de doğru bir şekilde bilgilendirme yapacak şekilde kontrol edilecek.

TÜKETİCİLERE YÖNELİK BİLGİLENDİRME VE ÖNERİLER

Güvensiz ürünler hakkında bilgi, 'guvensizurun.ticaret.gov.tr' adresinden erişilebilecek. Ayrıca, güvensiz ürünlerin piyasadan toplatılacağı ve üreticilere ceza uygulanacağı bildirildi. Tüketicilerin ürünleri satın alırken imalatçı/ithalatçı adını ve adresini içeren ürünleri tercih etmeleri, Türkçe uyarılar bulunan ürünleri satın almaları öneriliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.