TikTok Meclis'e taşındı! Türkiye sözcüsü açıklama yaptı

TikTok'un Türkiye sözcüsü Emir Gelen, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'nda platformun uygulamaları üzerine sunum yaparak önemli açıklamalarda bulundu.

TikTok Meclis'e taşındı! Türkiye sözcüsü açıklama yaptı
Yayınlanma:

TikTok platformu üzerinden paylaşılan müstehcen görüntülerin ve yayınların ardından TikTok'un Türkiye'de kapatılması gündeme geldi. Bunun üzerine TikTok Ortadoğu, Kuzey Afrika, Türkiye Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisi ve Türkiye Sözcüsü Emir Gelen, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'nda açıklama yaptı.

Toplantının başında TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman'ın vurguları dikkat çekti. Yayman, sansüre karşı olduklarını belirtirken ailenin korunmasının kırmızı çizgi olduğunu ifade etti.

Yayman, dijital alanın gerçek dünyadaki suçları da beraberinde getirdiğini belirterek, kadın ticareti, uyuşturucu, çocuk istismarı gibi konularda daha sıkı denetimlerin şart olduğunu vurguladı. İslamofobi gibi hassas konularda da dijital platformların daha titiz olması gerektiğini ifade etti.

TikTok temsilcisi Emir Gelen ise yapılan eleştirileri anladığını belirtti. Platformun uygulamaları hakkında detaylı bilgi verirken topluluk kurallarına uyumsuz içeriklerin kaldırılması ve dijital vergilendirme gibi konulara değindi. Ayrıca, içeriklerin yayından kaldırılması sürecindeki yoğunluğu ve içeriklerin yüzde kaçının kullanıcı şikayeti olmadan kaldırıldığına dair istatistikler paylaştı.

Özellikle içerik moderasyonunda yapay zeka ve dil uzmanlarının kullanıldığını belirten Gelen, Türkiye'de istihdam konusunda önemli bir sıralamada olduklarını ifade etti. TikTok'un kara para aklama gibi yasadışı eylemlerle mücadelede ciddi bir birim geliştirdiğini ve bu konuda sıfır tolerans politikası izlediğini vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.