''Time'ın en harika 100 yer'' listesinde o kentimiz kendine yer buldu!

Turistik Diyarbakır Ekspresi, Time dergisi tarafından "2024'te Dünyanın En Harika 100 Yeri" listesine dahil edildi. Bu prestijli listede yer almak, trene olan ilgiyi artırırken, Türkiye'nin turizm potansiyelini de gözler önüne seriyor.

''Time'ın en harika 100 yer'' listesinde o kentimiz kendine yer buldu!
Yayınlanma:

Ankara'dan Diyarbakır'a kadar uzanan ve 1050 kilometre boyunca devam eden bu eşsiz seyahat, yolculara unutulmaz manzaralar ve zengin kültürel duraklar sunuyor. Devlet Demiryolları tarafından Nisan ayında açılışı yapılan haftalık Diyarbakır Ekspresi, yolcuları uçsuz bucaksız Anadolu bozkırlarından Türkiye'nin doğudaki dağlarına ve Mezopotamya'nın kuzey düzlüklerine taşıyor.

TARİHİ VE KÜLTÜREL DURAKLAR

Tren, Ankara'dan hareket edip Diyarbakır'a ulaşana kadar birçok durakta mola veriyor. Cuma günü öğleden sonra yola çıkan yolcular, cumartesi sabahı erken saatlerde Malatya'ya varıyor. Burada Bronz Çağı’ndan kalma duvar resimlerinin bulunduğu Arslantepe'yi ziyaret etme fırsatı buluyorlar. Batıya dönüş yolunda ise Elazığ’da Harput Kalesi’ni ve Kayseri’deki Selçuklu kalesini keşfetme imkanı sunuluyor.

KONFOR VE LEZZET BİR ARADA

180 kişilik kapasiteye sahip tren, lavabo ve mini buzdolabıyla donatılmış konforlu yataklı kabinler sunuyor. Yemekli vagonda ise yolcular, ızgara köfte ve diğer Türk lezzetlerini tadarken sürekli değişen manzaraları izleyebiliyor. Her iki yönde de yapılan yaklaşık 24 saatlik yolculuk, yolculara hem dinlenme hem de keşif yapma imkanı tanıyor.

EKONOMİYE KATKI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Diyarbakır Ekspresi’nin, turizme alternatif bir seçenek sunarak geçtiği illerin ekonomisine katkı sağladığını belirtti. Bakan Uraloğlu, “Eşsiz coğrafyalarda süzülen turizm elçisi trenlerimiz, ünü ülke sınırlarını aşarak dünyanın en güzel rotalarından birinde hizmet veriyor” dedi.

2024'TE YENİ DENEYİMLER

Bakan Uraloğlu, 2024 yılında yeni duraklar ve deneyimlerle yolculara daha da zenginleştirilmiş bir seyahat sunacaklarını belirterek, “Turistik trenlerimiz, hem yerli hem de yabancı turistlere demiryollarımızın yeni yüzünü ve Türkiye’nin vizyonunu tanıtıyor” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.