Tiryaki, son bir yılını kamuoyuyla paylaştı

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, 2016 yılı hizmetlerini değerlendirdiği ve kamuoyuna paylaştığı geleneksel sunumunu gerçekleştirdi. Sunuma çok sayıda siyasetçi ve vatandaş katıldı.

Tiryaki, son bir yılını kamuoyuyla paylaştı
Yayınlanma:
Güncelleme:

HABER FOTOĞRAF

AYNUR ÇETİN

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin 2016 yılı hizmetlerini kamuoyuyla paylaştığı geleneksel sunumu bu yılda yoğun katılımla Cemil Meriç Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

YOĞUN KATILIM GERÇEKLEŞTİ

Programa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, T.B.M.M Eski Başkanı Cemil Çiçek, Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, AK Parti Ankara Milletvekili Vedat Bilgin, Sayıştay Başkan Yardımcısı Fikret Güler, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Tekinarslan, RTÜK Üyesi Nurullah Öztürk, Ak Parti Altındağ İlçe Başkanı Ahmet Karaca ile çok sayıda bürokrat ve eski dönem milletvekilleri, valiler ve Altındağlı vatandaşlar katıldı.

altindag-11.jpg

YİNE ETKİLEYİCİ BİR ÇIKIŞ YAPTI

Program öncesi davetlilere kokteyl verildi. Program 15 Temmuz Darbe Girişimi’ni anlatan sinevizyon gösterisiyle başladı. Her yıl olduğu gibi bu yılda etkileyici bir şekilde sahneye çıkan Tiryaki’ye bu yıl elinde bayrak olan çocuklar eşlik etti. “Altındağ Belediyesi Faaliyet Sunumu”nda katılımcılara hitap eden Başkan Tiryaki, yaptıkları çalışmaları detaylarıyla anlattı. Tiryaki, konuşmasına 1990 yılındaki Kaymakamlık yıllığına yazdığı İsmet Özel’in Esenlik Bildirisi şiirini okuyarak başladı. Tiryaki, “Dev yatırımlarla Başkentin kalbinde büyük bir dönüşüm gerçekleştirdik. Türkiye’de dikkat çeken bir sistem ve model uyguladık. Tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıktık. Altındağ’ı yaşanabilir bir yer haline getirdik. Hedefimiz, Altındağ’ı sadece Türkiye’nin değil dünyanın da dikkatini çeken bir cazibe merkezi haline getirmek” dedi.

 KADERİNE TERK EDİLMİŞ BİR ALTINDAĞ

Başkan Tiryaki sözlerini şöyle sürdürdü: “1900’lerde Cumhuriyeti kuranların yaşadığı yerdir Altındağ. Ancak 1950’ler 1960’lardan sonra ne yazık ki kaderine terk edilmiş bir Altındağ var. Göreve geldiğimizde Altındağ’ın darboğazlarını aşmak için yapılması gerekenleri analiz ettik. Yeni bir sisteme ihtiyaç vardı. Belediyenin baştan aşağı yeniden yapılandırılması gerekiyordu. Bu nedenle de ‘Değişim Yönetim Modeli’ni uygulayarak hem Belediye hem de Altındağ ve Altındağlılar için fiziki ve sosyal dönüşümü başlattık. O süreçten bugüne Altındağ’da çok şey değişti. Bizim bile hayal etmediğimiz kadar çok değişti. Altındağlılarla el ele verdik ve güçlü bir Altındağ inşa ettik. Kamu hizmetlerinin çok önemli bir kısmı önümüzdeki süreçte yerel yönetimler eliyle yürütülecek. O nedenle kurumsallaşmış, iyi yönetilen, para ve insan kaynağını doğru kullanan, vakti çok iyi değerlendiren yerel yönetimlere ihtiyaç var.”

BÜTÇE FAZLASI VEREN BİR BELEDİYEYİZ

Başkan Tiryaki “Hiçbir kurum, kuruluş veya firmaya borcu olmayan, hiçbir kurum kuruluştan da borç almayan bir belediye oluşturduk” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediye gelirlerimizi arttırdık, 2016 yılında 245 milyon 817 bin liralık gelire sahip, büyük yatırımlara imza atan güçlü bir belediye haline geldik. Altındağ Belediyesi hiç borcu olmayan hatta bütçe fazlası veren, bütçesinin yarısını reel yatırıma harcayan bir belediye haline geldi. Ankara’nın ve Altındağ’ın en sorunlu bölgesi olan Çinçin de tarih oldu. Çinçin’den Gültepe Mahallesi’ne uzanan bir başarı hikayesi yazdık. Çinçin 4. etapta konut çalışmalarımız başladı. Park çalışmalarına özel önem verdik. Yeşil bir Altındağ için toplamda 45 büyük parkı Altındağ’a kazandırdık. 2016’da 6 yeni cami yaparak, yaptığımız camilerin sayısını 11’e çıkardık.”

KÜLTÜR VE SANATIN MERKEZİ ALTINDAĞ

Tiryaki, 2008 yılından itibaren tarihi koruma projelerini hayata geçirdiklerini ifade etti. Hamamönü ve Hamamarkası restorasyonları sayesinde Ankara’ya yakışır tarihi Altındağ portresinin oluşmaya başladığını belirten Başkan Tiryaki, Altınköy Açık Hava Müzesi’nin de bu yıl genişletildiğini aktardı. Ankara’nın merkezinde doğal, samimi, nefes alınan bir köy ortamı oluşturduk. Türkiye’nin her yerinden hatta Avrupa’dan çok sayıda yerli ve yabancı misafir ağırlıyoruz.   Gelecek nesillerimize köy yaşamını anlatmak için de önemli bir merkez oldu.  2016 yılında Altınköy içerisinde 5 adet butik otel yaptık. İnşallah yakında açacağız. Yine Altınköy içinde büyük bir at maneji ve ahırı yaptık. Çok yakında onu da açacağız. Yavrularımız gelip burada ata binebilecek.”  diye konuştu.

YATIRIMLARI TEK TEK ANLATTI

 “Sağlık alanında da önemli yatırımlar gerçekleştirdik” diyen Tiryaki, “Bu yıl, 7 aile sağlığı merkezi inşa ettik. İhtiyacı olan bütün mahallerimize de yapmaya devam edeceğiz. 2016 yılında Altındağ’a 9 milyon lira değerinde bir lise kazandırdık. 2017’de büyük bir okul daha yapacağız. 2016 yılında 2 kadın eğitim kültür merkezi ile 1 gençlik merkezini daha hizmete açtık. Bu yıl Altındağ’a 112 Acil servis istasyonları kuracağız. Altındağ’a bu yıl 6 tane daha yeni park yapacağız. Yeşil alanları çok önemsiyorum. Yarınlarda bu büyük parkların Altındağ’a nefes aldıracak mekanlar olacağına inanıyorum. Altındağ’a 2017’de yeni okullar yapacağız. 2 kütüphane yapacağız. 4 mahalleye daha aile sağlığı merkezi kazandıracağız ve 3 adet cami yapacağız. Ali Ersoy Mahallesi’ne Buz Pateni Tesisi, 3 mahallemize de spor tesisleri yapacağız.” dedi.

KAYA’DAN, TİRYAKİ’YE TEŞEKKÜR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, sunumun ardından yaptığı konuşmada, Başkan Tiryaki’yi tebrik ederek,  Altındağ Belediyesi’nin fiziki dönüşümle birlikte, kültür, sanat ve sosyal alanda yaptığı çalışmaların da çok kıymetli olduğunu belirtti. Akşamın ilerleyen saatlerine kadar süren program yoğun alkışlar eşliğinde son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.