Toprak kayması sonucu bina tahliye edildi: Vatandaşlar zor anlar yaşadı

İstanbul Küçükçekmece'de akşam saatlerinde etkili olan yağmurun ardından meydana gelen toprak kayması, bir binanın tedbir amaçlı boşaltılmasına yol açtı.

Toprak kayması sonucu bina tahliye edildi: Vatandaşlar zor anlar yaşadı
Yayınlanma:

Olay, Küçükçekmece Tevfik Bey Mahallesi'ndeki Bülent Sokak'ta, saat 23.15 civarında gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan yağmur, site içerisindeki binaların arasında toprak kaymasına sebep oldu. Temel kazı çalışmaları devam eden bir inşaatın yakınına kayan toprak, site içerisindeki bir binada sarsıntıya neden oldu. Binanın bahçe duvarını yıkarak inşaat temeline doğru kayması, site sakinleri arasında büyük paniğe yol açtı.

aw307027-01.jpg

Toprak kayması sonucu hissettikleri sarsıntıyla korkuya kapılan site sakinleri, hızla binalarını terk ederek kendilerini dışarıya attılar. Olay yerine gelen polis, zabıta ve itfaiye ekipleri güvenlik önlemleri aldı. Sarsıntının yaşandığı binada oturan vatandaşlar, olası bir tehlikeye karşı tedbiren tahliye edildi. Tahliye edilenlerin bir kısmı yakınlarının yanına yerleşirken, bir kısmı ise belediyenin tahsis ettiği geçici konaklama yerlerine götürüldü.

aw307027-02.jpg

Bina sakinlerinden Recep Acar, “Evimizdeydik, yağmur yağdı. Bir gürültü geldi. Tüm millet dışarı çıktı. Baktık buradaki istinat duvarı yarım çekilmiş. Belediye buraya kadar izin verdi dediler. Yarın imza toplayacağız. Elimizden ne gelirse yapacağız. B bloğu komple tahliye ettiler. Polisler ve zabıtalar geldi. Bazılarını belediye götürecekmiş, bazıları akrabalarının evine gidecekmiş. Herkes mağdur, bunun arkasında duracağız. İmza toplayacağız. Elimizden gelen neyse şikâyetçi olacağız. Gürültü duyduk, dışarı çıktık. Bir daha da eve giremedik. Şu ana kadar kimse giremedi evine” dedi.

Polis ekipleri yaşanan olayla ilgili inceleme başlattı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.