Torba yasa müjdeli geldi: 2 milyon vatandaşın borcu silinecek!

AK Parti'nin hazırladığı 80 maddelik torba yasa teklifi, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu bağlamında, vatandaşların 1 Ocak 2014 öncesine ait 1.8 milyar liralık genel sağlık sigortası borcu silinme aşamasında.

Torba yasa müjdeli geldi: 2 milyon vatandaşın borcu silinecek!
Yayınlanma:

Devletin bu adımıyla, 2 milyon vatandaşın sırtındaki genel sağlık sigortası borcunun silinmesi planlanıyor. 2014 öncesine ait sağlık sigortası prim borçlarını ödeyemeyen veya yapılandıramayanların bu borçlarının silinmesi, 1 milyon 879 bin 401 kişinin 1 milyar 835 milyon 604 bin TL'lik borcunu kapsıyor. Devlet, bu kişilerin borçlarını tahsil etmekten vazgeçecek.

Torba yasa teklifi aynı zamanda enflasyon muhasebesi konusunda da önemli değişiklikler içeriyor. 1 Ocak 2024'ten itibaren enflasyon muhasebesine geçilecek olmasına rağmen, finans sektöründe faaliyet gösteren belirli vergi mükellefleri enflasyon düzenlemesinin dışında tutulacak. Bankalar, ödeme ve elektronik para kuruluşları, döviz büfeleri, varlık yönetim şirketleri gibi finans kuruluşları için 2024 ve 2025 yıllarında enflasyon muhasebesi uygulanmayacak.

Ayrıca, Kur Korumalı Mevduat hesapları için de süre uzatımına gidilecek. Bu hesapların vergisel etkisi önemli ölçüde hesaplanarak 2024'te 20 milyar lira gider etkisi öngörülüyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.