Torba yasada SON DAKİKA... Torba yasa Meclis'ten geçti mi? Torba yasa neleri kapsıyor? Taşerona kadro, kademeli emeklilik...

Meclis'te bütçe çalışmalarının hız kazandığı bu günlerde, milyonlarca vatandaş 'Torba yasa' çalışmalarını yakından takip ediyor. Torba yasa ne zaman çıkacak? Torba yasa maddeler neler? Torba yasa taşeron işçiye kadro, kademeli emeklilik, evlilik kredisi, 3600 ek gösterge, Bağ-kur prim eşitlemeyi kapsayacak mı?

Torba yasada SON DAKİKA... Torba yasa Meclis'ten geçti mi? Torba yasa neleri kapsıyor? Taşerona kadro, kademeli emeklilik...
Yayınlanma:
Güncelleme:

Meclis'te bütçe çalışmalarının hız kazandığı bu günlerde, milyonlarca vatandaş 'Torba yasa' çalışmalarını yakından takip ediyor. Genel Kurul, bütçe görüşmelerine geçmeden önce torba yasanın 43 maddesini onayladı. Kabul edilen maddelerin yanı sıra, kademeli emeklilik, Bağ-Kur prim eşitleme, 3600 ek gösterge, çalışan emekli ikramiyesi, taşeron işçilere kadro verilmesi gibi konularda atılacak yeni adımlar, torba yasa maddeleri ile şekillenecek. Torba Yasa taşeron işçiye kadro, kademeli emeklilik, evlilik kredisi, 3600 ek gösterge, Bağ-Kur prim eşitlemeyi kapsayacak mı?

ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Meclis, bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından, torba yasa çalışmalarına hız kesmeden devam edecek. Genel Kurul'dan geçen maddeler kabul edildikten sonra Meclis bir ara verecek. Torba Yasa'nın ne zaman çıkacağı ve içeriği, vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor. İşte, torba yasa çalışmalarında son durum ve beklenen maddeler!

TBMM Genel Kurulu'nda son bilgilere göre, 2024 yılı Merkez Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmelerinin ardından çalışmalar hız kesmeden devam edecek. Beklenenin aksine bütçe görüşmeleri 25 Aralık'ta tamamlanmayacak ve ekonomiye dair düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmeleri başlayacak.

Genel Kurul, bütçe öncesinde torba yasanın 43 maddesini kabul etmişti. Bütçe görüşmelerinin sona ermesi sonrasında ise dikkatler, ikinci 43 maddelik teklife çevrilecek. Meclis, bu yoğun gündemiyle hem bütçe hem de ekonomiye dair önemli adımları değerlendirmeye devam edecek, vatandaşlar ise gelişmeleri yakından takip ediyor.

TAŞERONA KADRO, KADEMELİ EMEKLİLİK, EVLİLİK KREDİSİ, 3600 EK GÖSTERGE...

Torba yasada yeni evlenenlere kredi desteği, emeklilik düzenlemeleri, ev hanımlarına emeklilik imkanları ve taşerona kadro gibi konular ön plana çıkarken memur maaşları, SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin maaş göstergeleri de torba yasa da görüşülmesi bekleniyor.

Vatandaşların büyük bir bölümünü yakından ilgilendiren emekli aylıkları, ev hanımlarına prim desteği, taşeron işçilerin kadroya alınması ve 3600 ek gösterge gibi konular yakından takip edilirken yasanın yeni yılın başında hayata geçmesi planlanıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.