Trablus Büyükelçisi'nden Libya kasırgası hakkında açıklama!

Trablus Büyükelçisi Kenan Yılmaz, katıldığı canlı yayında Libya’daki kasırga hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, "Kasırgada çok sayıda köprü ve bent yıkıldı. Pek çok yerleşim yerinin haritadan silindiği söyleniyor" dedi.

Trablus Büyükelçisi'nden Libya kasırgası hakkında açıklama!
Yayınlanma:

Libya'da Daniel Kasırgası yaşamı olumsuz etkiliyor. Kasırganın etkisiyle yaşanan sel felaketinde ölü sayısı 3 bine ulaştı. Trablus Büyükelçisi Kenan Yılmaz, katıldığı canlı yayında yaşanan felaket hakkında açıklama yaptı.

KASIRGA TAM ANLAMIYLA TARİHTE GÖRÜLMEMİŞ BİR YAĞIŞTI

Kasırganın barajların yıkılmasından ziyade bazı bölgelerde köprülerin yıkıldığını söyleyen Yılmaz, “Çok fazla yıkılan barajdan bahsedemeyiz. Orada bentlerin yıkılması çok ağır bir yağış aldığı bölge. Coğrafi olarak o yağışı kaldırabilecek durumda değiliz. Kasırga tam anlamıyla tarihte görülmemiş bir yağıştı. O nedenle bazı yerleşim birimlerinin tamamen haritadan silindiğini söylüyor yerel kaynaklar. Ben oraya kadar ulaşamadım. Burada bağlantılı olduğumuz dostlarımızın anlattıkları, tamamen haritadan silinmiş olan küçük yerleşim birimleri de mevcut. Maalesef” diye konuştu.

TÜRK VATANDAŞINA DAİR BİZE ŞU ANA KADAR ULAŞMIŞ BİLGİ YOK

Kenan Yılmaz, can kayıpları arsında Türklerin olup olmadığı konusunda da bilgi vererek, “Can kayıpları arasında bir Türk vatandaşına dair bize şu ana kadar ulaşmış bilgi yok. Dediğiniz doğrudur. Libya bizim iş adamlarımız için önemli bir merkezdir. Batısında olduğu gibi doğusunda da faaliyet gösteren firmalarımız söz konusudur. Bazı Libyalı dostlarımız, kardeşlerimiz arasında Türk vatandaşlığına sahip olanlar var. Onlarında durumunu şu anda tam olarak bilmiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.