Trafik sigortası yaptıracaklar dikkat!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), trafik sigortası primi teklifi alamayan kişiler için azami prim tutarını belirleyecek.

Trafik sigortası yaptıracaklar dikkat!
Yayınlanma:

Zorunlu trafik sigortasında teklif alamayan araç sahipleri için azami prim tutarının Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından belirleneceği duyuruldu.

SEDDK'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından yapılan açıklamada, aylık düzenlenen trafik sigortası poliçe sayısındaki belirli azalmalar ve pazar payı oranlarına göre değerlendirme yapılacağı belirtildi.

Bu kapsamda, önceki yıla göre poliçe sayısında yüzde 30 veya daha fazla azalma, pazar payının kasko branşı oranının yüzde 30 veya daha fazla altında olması, tarife basamaklarındaki düzenlenen poliçe sayısının belirlenen oranların altında kalması, tüzel kullanım tipindeki araçlarda düzenlenen poliçe sayısının yüzde 7'sinin, özel kullanım tipindeki araçlarda ise yüzde 4'ünün altında kalması durumlarının, poliçe düzenlemekten kaçınma olarak değerlendirileceği ifade edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.