TRT, EURO 2024 frekansları ve şifreler ile ilgili açıklama yaptı!

TRT, EURO 2024 yayınları ile ilgili sosyal medyada ve TRT İletişim Merkezi'ne yapılan sinyal eleştirilerine ilişkin bir açıklama yaptı. Kurum, UEFA'nın uluslararası yayın haklarına dikkat çekerek, sinyal gücü ve şifreleme politikaları hakkında bilgi verdi.

TRT, EURO 2024 frekansları ve şifreler ile ilgili açıklama yaptı!
Yayınlanma:

TRT tarafından yapılan açıklamada, izleyicilerin EURO 2024 yayınlarını izlemekle ilgili yaşadıkları sorunların kendilerine iletildiği belirtilirken, UEFA'nın lisans verdiği tüm yayıncılardan "Uluslararası Yayın Hakları Sınırlılık" kuralına uymalarını kesin olarak talep ettiği vurgulandı.

"YAPTIRIM UYARISI ALDIK"

Açıklamada, "UEFA, EURO 2024 yayınlarına Türkiye dışından erişilebildiği yönündeki şikâyetleri kurumumuza 'yaptırım' uyarısıyla iletmektedir. Belirtmek isteriz ki, UEFA tarafından belirlenen sinyal seviyeleri ve uygulanması zorunlu şifreleme politikaları nedeniyle uydu sinyal gücümüzü belirli seviyenin üstüne çıkaramamaktayız," denildi.

"ŞİFRELEME POLİTİKALARI UYGULANIYOR"

TRT, sinyal seviyeleri ve şifreleme politikaları hakkında da detaylı bilgi verdi: "EURO 2024 karşılaşmalarının yer aldığı TRT 1 kanalımızın canlı yayınları, Türksat 4A uydusu üzerinden ve sadece Türkiye’yi kapsayan mevcut frekans üzerinden UEFA’nın belirlediği uydu güç seviyeleri ve şifreleme politikaları çerçevesinde izlenebilmektedir. Aynı zamanda, TRT’nin dijital platformu tabii ile Türkiye’deki izleyicilerimiz tüm cihazlardan ve akıllı TV’lerden yayınlarımızı ve EURO 2024 karşılaşmalarını izleyebilirler."

Bu açıklamayla birlikte TRT, izleyicilerin yaşadığı sinyal sorunlarına çözüm bulmaya çalıştıklarını ve UEFA'nın belirlediği kurallar çerçevesinde hareket ettiklerini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.