TSE'den dondurma severleri ilgilendiren karar!
Türk Standartları Enstitüsü dondurmanın içeriğinde bulunan meyve oranları ile ilgili yeni düzenleme yaptı.
Türk Standartları Enstitüsü (TSE), dondurma kalite standartlarını güncelleyerek meyve oranlarıyla ilgili önemli düzenlemeler yaptı. Yaz aylarında sıkça tercih edilen dondurmanın kalitesini belirleyen TS 4265 standardı, ürün güvenliğini ve kalitesini artırmaya yönelik geniş kapsamlı değişiklikler içeriyor.
TSE'den edinilen bilgilere göre, dondurmanın içeriğinde bulunması gereken normal meyve oranı en az yüzde 15, tropik ve asitli meyvelerin oranı yüzde 10, sert kabuklu meyvelerin oranı ise yüzde 5 olarak belirlendi. Ayrıca, dondurmanın kendine özgü renk, koku ve tat özelliklerine sahip olması gerektiği vurgulandı ve hacim genişlemesinin yüzde 100 ile sınırlandırıldığı belirtildi. Bu düzenlemelerin, tüketici memnuniyetini artırmayı ve ürün kalitesini garanti altına almayı hedeflediği ifade edildi.
Hamamönü’nde dondurma yazın talep göreni oldu
AMBALAJLARA DİKAKT!
Dondurmanın ambalajlanması ve muhafaza edilmesi konusuna da dikkat çekilen açıklamada, ambalajın ürünün özelliklerini koruyacak şekilde ve mevzuata uygun olarak tasarlanması gerektiği belirtildi. Ambalaj üzerinde firma bilgileri, standart numarası ve son tüketim tarihi gibi bilgilerin yer alması gerektiği vurgulanırken, dondurmanın -18°C'de saklanmasının zorunlu olduğu hatırlatıldı.
Yeni düzenlemelere göre, dondurmanın içindeki meyve oranları yeniden yapılandırıldı. Normal meyve oranı en az yüzde 15, tropik ve asitli meyveler yüzde 10, sert kabuklu meyveler ise yüzde 5 olarak belirlendi. Ancak, kakao ve vanilya gibi diğer bileşenler için herhangi bir sınırlama getirilmediği belirtildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.