TÜBİTAK'ta görev değişimi: Prof. Dr. Orhan Aydın başkanlık görevini devraldı!

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanlığına atanan Prof. Dr. Orhan Aydın, düzenlenen devir teslim töreni ile görevine başladı. TÜBİTAK Gebze Kampüsü'nde gerçekleşen törende, Aydın görevi vekaleten yürüten İsmail Doğan'dan devraldı.

TÜBİTAK'ta görev değişimi: Prof. Dr. Orhan Aydın başkanlık görevini devraldı!
Yayınlanma:

Törende konuşan Prof. Dr. Orhan Aydın, kendisini bu önemli göreve layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'a teşekkür ederek, TÜBİTAK’ın Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanındaki öncü rolüne vurgu yaptı.

Aydın, yaklaşık 6 yıldır Tarsus Üniversitesi Rektörü olarak görev yaptığını hatırlatarak, TÜBİTAK’ı yakından tanıdığını ve kurumun ülkenin bilimsel kalkınması için taşıdığı önemin farkında olduğunu belirtti.

"GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAĞIZ"

Aydın, konuşmasında TÜBİTAK’ın geniş kapsama alanına değinerek, kurumun eğitimden sanayiye, araştırmacılardan sivil topluma kadar her kesimi destekleyen bir yapıya sahip olduğunu ifade etti. Ayrıca, Prof. Dr. Hasan Mandal’ın bıraktığı bayrağı daha ileriye taşımak için çaba göstereceğini belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugüne kadar aldığımız görevlerde her zaman en iyisini yapmaya çalıştık. TÜBİTAK’ta da deneyimli ekiplerle birlikte çalışarak güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum."

Prof. Dr. Orhan Aydın, TÜBİTAK Başkan Yardımcılığına atanan Prof. Dr. Mesut Güner ve İsmail Doğan ile birlikte görev yapacağını belirterek, kendisini bu güçlü kadro ile çalışmaktan dolayı şanslı hissettiğini dile getirdi.

YENİ YÖNETİM KADROSU

14 Eylül 2024 tarihinde TÜBİTAK Başkanlığına atanan Prof. Dr. Orhan Aydın'ın yanı sıra, TÜBİTAK Başkan Yardımcılığı görevine Prof. Dr. Mesut Güner, Yönetim Kurulu Üyeliğine ise Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil getirildi. Eski TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü olarak atanmasının ardından görevini İsmail Doğan’a devretmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.