Tuğrul Türkeş kimdir? Tuğrul Türkeş neden gündem oldu?

Tuğrul Türkeş'in Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan isteği gündem oldu. Peki, Tuğrul Türkeş kimdir? Tuğrul Türkeş neden gündem oldu?

Tuğrul Türkeş kimdir? Tuğrul Türkeş neden gündem oldu?
Yayınlanma:

Tuğrul Türkeş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan Osman Kavala’yı ziyaret etmek için izin istediğini ifade etti. Türkeş, “Osman Kavala’yı ilk kez o ziyarette görmüş olacağım. Türkiye’nin en önemli ve güvenilir kriminal bilirkişi uzmanlarından gerekli inceleme raporlarını kamuoyuyla paylaşacağız. Bize ve aileme bu çirkin iftiraları atıp tehdit eden alçaklarla yargı önünde hesaplaşacağız” ifadelerini kullandı.

Tuğrul Türkeş, hukukun düzeltilmesi gerektiğini belirterek, “Para aradığında gerçek fiyatla alamıyorsun, daha fazla faiz ödüyorsun. Niye? Çünkü birtakım inceleme kuruluşları, Türkiye’deki hukukun durumuna bakıyor, daha fazla faizle karşına geliyor. Bu fazla faiz milli bütçene yüktür. Bundan kurtulmamız lazım. Yargılamaları makul seviyeye getirip, hukuku düzeltirseniz ekonomi de düzelir” dedi.

Türkeş, Osman Kavala ile hiç görüşmediğini ve siyasi görüşlerini paylaşmadığını belirtti. Ancak Türkiye’nin hukuk ve ekonomi sorunlarını çözmek gerektiğini vurguladı. Türkeş, Gezi Parkı davası kapsamında yedi yıldır tutuklu olan Kavala’yı ziyaret edeceğini belirterek, “Osman Kavala’nın durumu, laboratuvar gibidir. Altını kırmızıyla çizmek gerekir. Osman Kavala, casusluktan hüküm giymedi. Bu suçlamada delil bulunamadı, adam beraat etti. Gezi Parkı’yla ilgili davadan yargılandı. Ama yedi yıl süren bir yargılama mı olur?” diye konuştu.

TUĞRUL TÜRKEŞ KİMDİR?

Deniz Yıldırım Tuğrul Türkeş, Türk siyasetçi ve Alparslan Türkeş'in oğlu olarak bilinir. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü'nden mezun oldu. Kariyerine Ticaret Bakanlığı'nda Basın Danışmanı olarak başladı ve Ortadoğu gazetesinde Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulundu. Ayrıca Akşam, Son Havadis gazeteleri ile Yeni Harman haftalık dergisinde köşe yazarlığı yaptı.

Siyasi yaşamı, MHP'de başladı. Babası Alparslan Türkeş'in vefatının ardından MHP Genel Başkanlığı'na aday oldu ancak seçilemedi. Daha sonra MHP'den ayrılarak Aydınlık Türkiye Partisi'ni kurdu ve genel başkanlığını üstlendi. 2002 Türkiye genel seçimleri öncesinde DYP ile ittifak yaparak Kayseri'den milletvekili adayı oldu, ancak seçilemedi ve partisinden istifa etti. 2007 seçimlerinden sonra tekrar MHP'ye döndü ve Ankara'dan milletvekili seçildi. MHP Yürütme Komitesi üyesi ve Türkiye-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesi olarak görev yaptı.

2015 yılında AK Parti'ye katıldı ve Davutoğlu hükümetinde Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı. Binali Yıldırım'ın Başbakan olmasının ardından da 65. Türkiye Hükümeti'nde Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.