Tüketici Hakları Derneğinden elektrik zammına tepki: Kabul etmiyoruz!

Tüketici Hakları Derneği, yüzde 38 elektrik zammına ve artan hayat pahalılığına tepki göstererek, “Bu zam kararıyla açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşayan işçinin, memurun, emeklinin ve sabit gelir tüketicilerinin sağlıklı ve yeterli beslenme imkanı ortadan kalkmıştır.” açıklamasını yaptı.

Tüketici Hakları Derneğinden elektrik zammına tepki: Kabul etmiyoruz!
Yayınlanma:

HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Tüketici Hakları Derneği, elektrik zammına ve vergi sistemine yönelik basın açıklaması gerçekleştirdi.

Dernek Başkanı Ergün Kılıç, yaptığı açıklamada, Türkiye’deki vergi sistemine şu ifadelerle eleştiri getirdi: “Adaletsiz bir vergi sistemi var. Dolaylı vergi sistemi olarak bilinen bu sistemle, satın aldığımız mal ve hizmetlere zorunlu olarak ödediğimiz vergilerin ülke bütçesindeki payı yaklaşık yüzde 65-70. Tüketicilerin üzerine yıkılan bu yük yetmiyormuş gibi sürekli yapılan zamlarla yaşayamaz hale geldik. Elektriğe yapılan yüzde 38 zamla nefes alamaz duruma düştük.”

elektrik2.jpg

“ELEKTRİK ZAMMI İPTAL EDİLSİN”

Yapılan zammın açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşayan işçinin, memurun, emeklinin ve sabit gelirli tüketicilerin sağlıklı ve yeterli beslenme imkanının ortadan kaldırdığını söyleyen Kılıç, “Tüketiciler açlığa ve yokluğa mahkum edilmiştir, zamları kabul etmiyoruz. Ekonomik istikrarı sağlamak, fahiş zamları durdurmak ve alternatif çözümler üretmek iktidarın görevidir. Bu konuda gerekli adımları atmanızı ve elektriğe getirilen zammın iptal etmenizi talep ediyoruz.” diye konuştu.

Esnaf Odaları, Sanayi Odaları, Ticaret Odaları ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine seslenen Kılıç, “Zamlara karşı mücadele etmeden, girdi maliyetleri arttı diyerek mal ve hizmetlere zam yapma kolaycılığına kaçıyorsunuz. Sadece kendi çıkarınızı ve kazancınızı düşünüyorsunuz bu durumu kabul etmiyoruz. Bu ülkede birlikte yaşam buluyorsak sizler de elinizi taşın altına koymak durumundasınız. Sizlerden beklentimiz zamların asıl nedenlerine birlikte karşı çıkmaktır. Üyelerinizin ve tüketicilerin çıkarlarını korumak daha yaşanılır bir Türkiye için aktif rol almamızı bekliyoruz. Fırsatçı işletmelere ve fahiş fiyat uygulamalarına karşı gerekli adımları atmanızı istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

lektrik.jpg

İşçi ve Memur Sendikalarına da seslenen Kılıç, “Tüketici Hakları Derneği olarak, ücret sendikacılığının değil, emeği ile geçinmek zorunda olan üyelerinizin insan onuruna yaraşır, yaşam mücadelesinde yanınızda olduğumuzu ifade etmek isteriz. Tüketici Hakları Derneği-Sendika işbirliği yaparak bu süreci daha etkin bir şekilde yürütebileceğimize inanıyoruz.” dedi.

Kılıç, Tüketici Hakları Derneği olarak zam furyasına sessiz kalmayacaklarını vurgulayarak fırsatçı, fahiş fiyat uygulayan işletmelerden alışveriş yapılmaması çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.